Dünya Güncelleme Tarihi: 6 Eyl 2016 21:36

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Yakında anlaşma olabilir

Suriye'deki durumu değerlendiren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Erdoğan, Putin ve Obama'yla ayrılırken Halep konusunu yeniden görüştü. Yakında Halep'te uzlaşı olabilir" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Yakında anlaşma olabilir
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı. Kalın, " Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Obama'yla ayrılırken Halep konusunu yeniden görüştü. Yakında Halep'te uzlaşı olabilir" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'ın açıklamasından satı başları:

" Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk baştan beri güvenli bölge hususunda hassasiyetini dile getirdi. Türkiye dışında elini taşın altına koyan olmadı.Bu geçiş sürecinde bu bölge güvenli bölge haline getirilebilir.Fırat'ın batısına geçerse YPG meşru hedef olur. Fırat Kalkanı operasyonuna Rusya Devlet Başkanı Putin'de destek veriyor.

"15 TEMMUZ'A YÖNELİK DESTEK ARTTI"

Biz G-20 zirvesine hazırlıklı gittik. Liderilerin 15 Temmuz gecesine ait olayları ilk ağızdan dinlemesi, bize olan desteğin artmasına yardımcı oldu. 15 Temmuz gecesine ait görsellerde sunuldu.

"90 KM'LİK HAT DAEŞ'TEN TEMİZLENDİ"

Fırat Kalkanı operasyonu başarılı bir şekilde hayata geçirildi ve Çobanbey üzerindeki hat sağlanmış oldu. 90 km'lik hat DAEŞ'!ten temizlendi. Sınırımızın terör örgütlerinden temizlenmesi noktasında bize tam destek verildi. Operasyona bir derinlik kazandırmak zorundayız. O bölgede DAEŞ 2 yıldan beri halka işkence ediyordu. Bölge halkı şuan durumdan memnun.

"TÜRKİYE DIŞINDA ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYAN OLMADI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk baştan beri güvenli bölge hususunda hassasiyetini dile getirdi. Türkiye dışında elini taşın altına koyan olmadı.Bu geçiş sürecinde bu bölge güvenli bölge haline getirilebilir. Bu konuya itiraz yok ama uygulanma açısından net bir plan ortada yok. Mültecileri olası bir saldırıya karşı kim koruyacak sorusu önemli bir durumu temsil ediyor

"HALEP'TE UZLAŞMA YAKINDA OLABİLİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Obama'yla iki liderle ayrılırken Halep konusunı yeniden görüştü. Halep'te yakında anlaşma olabilir. Şam ve Türkiye üzerinden insani koridor önerisi var. YPG konusunda hala ABD ile uzlaşma yok. Fırat'ın batısına geçerse YPG meşru hedef olur. Fırat Kalkanı operasyonuna Rusya Devlet Başkanı Putin'de destek veriyor.

"ABD'NİN MESAJI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"

Adalet Bakanlığı uzmanları Gülen'in iade süreciyle ilgili raporu ABD'li yekililere verecek. Hukuki sürece bir itirazımız yok. ABD'nin '15 Temmuz'u yapanların adalet önüne çıkarılacak' mesajı bizim için çok önemli.

Ekleme Tarihi: 6 Eyl 2016 21:36