Köşe Yazısı Güncelleme Tarihi: 31 Tem 2016 02:52

Darbe Sonuçları

Darbe Sonuçları
Darbe ile ilgili o kadar çok şey yazıldı ki ben farklı bir noktadan olayı anlatmaya çalışacağım. Biraz maddeler halinde, kısa bir şekilde yazmaya çalışacağım.

1-    Hakkı ve halkı dikkate almadan iş yapanlarının sonunun ne olduğu ortaya çıktı.

2-    Tayyip Erdoğan’ın liderliği % 52 tarafından değil, büyük bir halk kitlesi tarafından da kabul gördü.

3-    FETO’nün silahlı terör örgütü olduğu net bir şekilde anlaşıldı.

4-    Cem KÜÇÜK ve Rasim Ozan KÜTAHYALI’ya haksızlık edildiği ortaya çıktı.

5-    Askerdeki subayların tamamının darbeci olmadığı ortaya çıktı.

6-    Liberal-sol enteleküel camianın elinde bulunan “darbe” edebiyatı ellerinden kayıp gitti. Bundan sonra ne
konuşacaklarını, ne diyeceklerini, nasıl dönüş yapacaklarını merak ediyorum.

7-    Yaz sıcağında Toma’nın karşısına dikilip ıslanmakla, Tank karşısında kurşun yemenin aynı olmadığı anlaşıldı.

8-    Makarnacı diye küçümsenen halk, 100 yıl önce Çanakkale destanı yazdığı gibi 100 yıl sonra demokrasi destanı yazdı.

9-    “Şerefü`l-mekân bi`l-mekîn` sözü” nün gerçekliği ortaya çıktı. (Bu sözün mânâsı; bir makamın şerefi, orada oturandan gelir, yani bir makamı dolduran insan bilgi, beceri ve dirayetiyle o makama şeref verir, demektir.) Erdoğan AKTAŞ olmasaydı, CNN Türk darbeye hayır der miydi? Bu konuda tam emin değilim. AKTAŞ’ın bulunduğu mekâna şeref kattığı ortaya çıktı.

10-    Ne yapsalar boş, göklerden gelen bir karar vardır dizesi tekrar gerçekleşti. Sabah 3’te yapmayı planlasalar da, Allah onları şaşırttı ve ellerine yüzlerine bulaştırdılar. (Ali İmran-54. Ayet)

11-    “Tiyatro” denilerek, şehit ve gazilere saygısızlık yapıldı. Ayrıca “Tiyatro” denilerek, tiyatrocuların yaptıkları işe de saygı duyulmadığı ortaya çıktı.

12-    ABD’nin darbenin arkasında olduğu anlaşıldı. (Muhakkak bir köşesinden İngiltere’de vardır.)

13-    Devlet BAHÇELİ’nin itibarı arttığı gibi, Meral Akşener’in adı gündemden düşmüştür.

14-    CHP ise bildiğimiz aynı CHP. 10 gün sonra darbeye hayır adı altında neye karşı oldukları –darbe mi AK Parti mi- anlaşılamayan bir miting zaten CHP’ye yakışırdı.

15-    Tekrar etmekte fayda var ki sol-liberal entelektüel camia makarnacı diye tabir ettikleri halk tarafından Tankın altında bırakılmıştır. Onlar tankın altında kalmışlardır.

Darbe Amaçları

Önce Tayyip Erdoğan’ı öldürüp kaos çıkartacaklardı. Daha sonra bu darbe birileri tarafından bastırılacaktı. Sonrasında Tayyip Erdoğan’ın yerine biri gelecekti. Başkan ve başbakan kim olacaktı.

Kanaatimce ABD-İngiltere tarafından bu isim belirlenmişti. Büyük ihtimalle AK Parti tabanına cazip gelecek, diğer kesimlerinde yadırgamayacağı bir isim başa gelecekti.

Sanki darbe başarısız olmuş gibi bir izlenim elde edecektik ama Tayyip Erdoğan ve devlet aklı tasfiye edileceği için esasında darbe başarılı olmuş olacaktı. Suriye ve Irak meselesinde bugüne kadar karşı çıktığımız çoğu şeyi kabul ettireceklerdi bize.

Darbenin siyasi ayağı 15 Temmuz Cuma saat 23-24 gibi kendisini ele vermiş gibiydi. Bu kişilerin dikkatle takip edilmesi gerekir.

Darbenin sermaye ayağı da ortalarda gözükmüyor. Parasız darbe olmaz. Bu işadamlarının da netleştirilmesi lazım.

Tankın Altında Kalanlar
  • FETÖ
  • ABD-İngiltere ve batı
  • Liberal-Sol Entelektüel Camia
  • Halk TV

 

Ekleme Tarihi: 31 Tem 2016 02:52