Bülten Güncelleme Tarihi: 1 Şub 2024 13:00

Depremde can kayıplarını önlemek için yapısal çözümler şart

Türkiye, deprem riski yüksek ülkelerden biri. Bu nedenle depremde can ve mal kayıplarını önlemek için yapıların depreme dayanıklı hale getirilmesi gerekiyor.

Hilti Türkiye Genel Müdürü Banu Deniz Çetinkol

Türkiye, deprem riski yüksek ülkelerden biri. Bu nedenle depremde can ve mal kayıplarını önlemek için yapıların depreme dayanıklı hale getirilmesi gerekiyor.

Hilti Türkiye Genel Müdürü Banu Deniz Çetinkol, depremde can kayıplarını önlemek için yapısal çözümlerin şart olduğunu belirterek, "Deprem her an olabilir. Dolayısıyla mevcut yapıların durumunun değerlendirilmesi ve depreme dayanıklı olup olmadığının acilen tespit edilmesi gerekir" dedi.

Çetinkol, deprem riski yüksek bölgelerdeki binaların yapısal bütünlüğünü artıran ileri teknolojiler ve ürünler geliştirdiklerini belirterek, "Hilti Türkiye olarak mevcut yapıların durumunun değerlendirilmesi ve depreme dayanıklılığının analiz edilmesi adına PS 300 donatı tarama sistemini sunuyoruz. Bu ürünümüz yapısal analizde inşaat demirlerinin yerinin belirlenmesi, derinlik ölçümü ve boyut kesiti için beton detektörü özellikleriyle öne çıkarak binanın dayanıklılık testlerinde büyük kolaylık sağlıyor" diye konuştu.

Çetinkol, deprem sırasında doğalgaz ve elektrik kaçağı gibi sebeplerle gerçekleşebilecek yangınların da önüne geçmek için pasif yangın durdurucu ürünler geliştirdiklerini de sözlerine ekledi.

Hilti, deprem riski azaltmak için projeler yürütüyor

Hilti Türkiye, deprem riski azaltmak için çeşitli projeler yürütüyor. Bu kapsamda İstanbul Teknik Üniversitesi ile bina güçlendirme konusunda bir proje yürütüyor. Ayrıca AFAD, AKUT ve Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) ile de farklı projeler kapsamında çalışıyor.

Hilti, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından da bölgede arama kurtarma ekiplerine destek verdi. Ayrıca deprem bölgesinde genç kadın mühendisleri desteklemek için YUVA Project ve Ahbap Derneği ile ortaklık kurdu.

Ekleme Tarihi: 1 Şub 2024 13:00