Eğitim Güncelleme Tarihi: 1 Eyl 2023 23:41

Depremzede öğretmenlere tayin kolaylığı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ağır hisseden Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı'ndaki öğretmenlere tayin hakkı.

Deprem Öğretmen

Depremden Etkilenen İllerdeki Öğretmenlere Mazeret Tayin Hakkı

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ağır etkisini hisseden Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görev yapan öğretmenler için önemli bir gelişme! 30 Eylül 2023 itibarıyla üç yılını dolduran öğretmenler, iller arası mazeretlerine dayalı yer değiştirme talebinde bulunabilecekler.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, deprem etkisiyle sarsılan Kahramanmaraş merkezli Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görev yapan öğretmenlerden, 30 Eylül 2023 tarihi itibarıyla üç yılını tamamlamış olanlar, mazeretlerine dayalı yer değiştirme başvurusunda bulunabilecekler.

Başvuru yapabilecek olan öğretmenler şunlardır:

  • Deprem nedeniyle eşi veya çocuğu vefat edenler,
  • Kendisinin veya eşinin anne veya babası vefat edenler,
  • Deprem sırasında ikamet ettikleri binanın orta veya ağır hasarlı olduğunu veya yıkıldığını belgeleyenler.

Başvurular 6-7 Eylül tarihleri arasında kabul edilecek ve atamalar ise 8 Eylül'de gerçekleştirilecektir. Bu düzenleme, deprem mağduru öğretmenlere destek olmayı amaçlamaktadır.

Ekleme Tarihi: 1 Eyl 2023 23:32