Yaşam Güncelleme Tarihi: 6 Şub 2024 12:55

Depremzedeler 6 Şubat'ın yıl dönümünde gece sokaklardaydı

6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş ve afetin etkilediği diğer şehirlerde, depremzedelerin katılımıyla anma etkinlikleri düzenlendi.

Hatay-1

Depremzedeler 6 Şubat'ın Yıl Dönümünde Geceyi Sokaklarda Geçirdi

6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş ve afetin etkilediği diğer şehirlerde, depremzedelerin katılımıyla anma etkinlikleri düzenlendi. "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen ve 11 ili etkileyen depremlerin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen, hayatını kaybedenler unutulmuyor.

Kahramanmaraş ile Gaziantep, Hatay, ve Osmaniye'de depremzedeler, geceyi sokaklarda geçirdi. Yoğun sisin kapladığı Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak "sessiz yürüyüş" gerçekleştirdi. Bu etkinlik kapsamında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Valisi Mustafa Masatlı ve diğer protokol üyeleri bir araya geldi.

hatay

Depremin en fazla etkilediği yerlerden biri olan İskenderun ilçesinde ise vatandaşlar, sokaklarda ateş yakarak "deprem nöbeti" tuttu. Ayrıca, belediye tarafından düzenlenen anma programlarında depremzedelere çay, çorba ve kek ikramı yapıldı.

Osmaniye'de ise belediye tarafından düzenlenen anma programı öncesinde vatandaşlar, depremde yıkılan Metin Tamer Sitesi'nin önünde bir araya geldi. Depremin en fazla etkilediği yerlerden Ebrar Sitesi'nin enkazının bulunduğu alanda da depremzedeler, yakınları için dua etti.

Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde depremzede aileler, evlerinin yıkıldığı bölgede toplanarak kaybettikleri yakınları için dua etti. Bu etkinliklerle, depremin yaşandığı geceyi hatırlamak ve hayatını kaybedenleri anmak amaçlanmıştır.

Ekleme Tarihi: 6 Şub 2024 12:55