Spor Güncelleme Tarihi: 18 Ara 2016 16:10

Derya Can'ın ölümüne dalışında dünya rekoru

Serbest dalış dünya rekortmeni milli sporcumuz Derya Can’dan yeni bir rekor daha geldi.

Derya Can'ın ölümüne dalışında dünya rekoru

Antalya’nın Kaş ilçesinde Paletli Değişken Ağırlık dalında 111 metreye dalarak yeni bir dünya rekoruna daha imza attı. Çalışmalarına Arnica Ana Sponsorluğu’nda devam eden Derya Can, daha önce 110 metre ile Şahika Ercümen’e ait rekoru geçti.

Dünya serbest dalış rekortmeni Derya Can, Antalya'nın Kaş ilçesinde şehitler için yaptığı dalışta 111 metreye dalarak dünya rekoru kırdı. Tüpsüz olarak “Değişken Ağırlık Paletli” kategorisinde dalış yapan Derya Can’nın 111 metreye inip çıkması 2 dakika 38 saniye sürdü.

Gazetecilere yaptığı açıklamada, her metrede şehitleri düşünüp onlardan güç aldığını söyleyen Can, "Kayseri'de patlama olduğunu öğrendim. Rekor denemem olduğu için bana söylememişler, buruk bir sevinç oldu" dedi.

Derya Can başarısını kutladığı ekip arkadaşlarıyla denizde açtığı Türk bayrağı ile şehit asker ve polislerin adı yazılı olan pankartla rekorun ilk anında duygularını paylaştı.

Arnica Ana sponsorluğunda çalışmalarını yürüten Derya Can sözlerine söyle devam etti. “Dün paletsiz değişken ağırlıkta 94 metre dalarak dünya rekoru kırdım, bugün de paletli 111 metrede rekor kırdım. Rekorumu şehitlere adıyorum. Pankartımızda da şehitlerimizin adı yazılı. Daldığım her metrede şehitlerimizi düşündüm ve onlardan güç aldım. Rekorlar ülkemize bu zor günlerde hediyem olsun. Az önce de Kayseri'de patlama olduğunu öğrendim.

Rekor denemem olduğu için bana söylememişler, buruk bir sevinç oldu. Ülkemiz savaşlarla değil başarıyla anılmayı hak ediyor. Başarılarıma devam edeceğim. Rekor planlarım var. 2017 yılı için de barış ve huzur diliyorum Türk halkına" diye konuştu.

Sağlık nedenleriyle bir süre rekor denemesi yapamadığını anlatan Can, şehitler için yaptığı dalışı 4 senedir beklediğini aktardı. Zor şartlara rağmen 2 rekoru da kırdığına dikkati çeken Can, "Yaz olsa çok iyiydi. Biraz su üzerinde üşüdüm ama ekip arkadaşlarım sağolsun destek oldu. Su üstünde sıcak su torbalarıyla ısınmaya çalıştım. Her metrede şehitlerimizi düşünüp onlardan güç alarak bu rekoru kırdım" dedi.

Derya Can’dan sonra paletli değişken ağırlık dalında ikinci en iyi derece 110 metre ile Şahika Ercümen’e ait.

Ekleme Tarihi: 18 Ara 2016 16:10