Kulis Güncelleme Tarihi: 28 Eyl 2023 08:00

Devlet Bahçeli'nin Süleyman Soylu sözleri Saray'ı böldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın bir isim olarak bilinen Soylu'nun, Bahçeli'nin açıklamalarıyla Saray'da rahatsızlık yarattığı konuşuluyor

Devlet Bahçeli Süleyman Soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Açıklamaları Saray'da Rahatsızlık Yaratıyor"

"İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın suç örgütlerine yönelik operasyonları Türkiye gündemini meşgul ederken, bu operasyonlarla ilişkilendirilen isimlerden biri de Süleyman Soylu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli arasındaki açıklamalar, Saray'da dikkatle takip ediliyor."

Türkiye, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın suç örgütlerine yönelik operasyonlarıyla çalkalanıyor. Bu operasyonların hedefi olarak gösterilen isimlerden biri de Süleyman Soylu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın bir isim olarak bilinen Soylu'nun, Bahçeli'nin açıklamalarıyla Saray'da nasıl bir rahatsızlık yarattığı konuşuluyor.

Halktv'den Seyhan Avşar'a konuşan bir kaynak, "Bahçeli'nin açıklamaları partimiz içinde büyük bir rahatsızlık yarattı" dedi ve şunları ekledi: "Sayın Devlet Bahçeli'nin açıklamaları partimizde ciddi rahatsızlık yarattı. Ortada bir irade var, Cumhurbaşkanımızın iradesi... Ayrıca 3 aydır bakanlık koltuğunda oturan bir isim var. MHP liderinin, onun operasyonunu gölgeleyecek bir açıklama yapması doğru değil. Aslına bakarsanız bu açıklama MHP liderinin devlet geleneği de aykırı. Ancak Soylu ve taraftarlarının Bahçeli'ye bu açıklamayı yapması konusunda ısrarcı davrandığını düşünüyoruz."

MHP liderinin bu tavrında Sinan Ateş cinayetinin etkili olup olmadığı sorusu üzerine ise kaynak, "Seyhan Hanım, siz her şeyi bizlerden daha iyi biliyorsunuz. Ne diyorsanız, öyle olduğunu söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Ekleme Tarihi: 28 Eyl 2023 08:00