Asayiş Güncelleme Tarihi: 31 Mar 2024 15:00

Diyarbakır'da seçimde silahlar konuştu ölü ve yaralılar var

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinin kırsal Ağaçlıdere Mahallesi'nde muhtarlık seçimi nedeniyle iki grup arasında çıkan çatışmada ölü ve yaralılar var.

diyarbakır seçim kavga

Diyarbakır'da Silahlı, Taşlı, Sopalı Seçim Kavgası: Ölü ve Yaralılar Var

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinin kırsal Ağaçlıdere Mahallesi'nde muhtarlık seçimi nedeniyle iki grup arasında çıkan silahlı, taşlı, sopalı kavgada bir kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 12 kişi ise yaralandı.

Olay, sabah saatlerinde Sur ilçesi kırsal Ağaçlıdere Mahallesi'nde meydana geldi. Oy verme işlemi sırasında başlayan tartışma kısa sürede büyüyerek silahlı, taşlı ve sopalı bir kavgaya dönüştü.

Emin Çelik (44), vücuduna isabet eden kurşunlar sonucu hayatını kaybederken, 2'si ağır 12 kişi ise yaralandı. Sağlık ekipleri olay yerine giremezken, bölgeye takviye jandarma ekipleri sevk edildi.

ambulans

Takviye ekiplerin gelmesiyle birlikte sağlık ekipleri ve gazeteciler, tarafların taşlı ve silahlı saldırısına maruz kaldı. DHA muhabirleri Burak Emek ve Gıyasettin Tetik, ambulansa binerek korunmaya çalışırken, gazetecilerin bulunduğu araca mermi isabet ettiği ve 2 ambulansın da hasar gördüğü bildirildi.

Görevliler ve gazeteciler güvenli bir alana geçerken, jandarma bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Kavgada hayatını kaybeden Emin Çelik'in DEM Parti'li sandık görevlisi olduğu belirlendi. Köy giriş çıkışları kapatılırken, yaralılar hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, kavganın muhtarlık seçim süreciyle ilgili olduğu belirtildi. Ayrıca, güvenlik güçlerinin olay bölgesine müdahalesi için geniş çaplı bir operasyon başlatıldığı ifade edildi. Mahalli idare seçimlerinin huzur içinde gerçekleştirilebilmesi için tüm tarafların hassasiyet göstermesinin önemine vurgu yapıldı.

Ekleme Tarihi: 31 Mar 2024 15:00