Güncel Güncelleme Tarihi: 24 Ağu 2016 13:21

Diyarbakır Lice ve Bingöl'den acı haber 5 asker şehit

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lılarla çıkan çatışmada 4 asker şehit oldu; 8 asker yaralandı. Bingöl'de de mayın patlaması sonucu 1 Uzman Çavuş şehit oldu.

Diyarbakır Lice ve Bingöl'den acı haber 5 asker şehit
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lıların kurduğu pusu sonucu çıkan çatışmada 4 asker şehit oldu. Saldırıda 8 asker de yaralandı.

4 ASKER ŞEHİT

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında bulunan Gömtepe mevkiinde, teröristler tarafından operasyona çıkan askerlere uzun namlulu silah ve roketatarla saldırı düzenlenmesinin ardından çıkan çatışma sürüyor. Bölgeden gelen ilk bilgiye göre 10 asker yaralandı. Yaralılar Diyarbakır'dan gönderilen Skorsky tipi helikopterlerle getirildikleri 7'nci Kolordu Komutanlığı pistinden, ambulanslarla Asker Hastanesi'ne götürülürken, 2 asker yolda şehit oldu.

İlerleyen dakikalarda ise 2 askerin daha şehit olduğu bilgisi geldi. Böylece Lice'de şehit olan asker sayısı 4'e yükseldi.

Bölgeye ise helikopterlerle çok sayıda asker sevkiyatı yapıldı. Hareketliliğin sürdüğü bölgede, teröristlerin bazı köylere gizlendiği öğrenildi.

BİNGÖL'DEN DE ACI HABER GELDİ

Bingöl'de de, PKK'lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonda, teröristlerin araziye tuzakladığı mayının patlaması sonucu Afyonkarahisarlı uzman çavuş Kerim Üye şehit oldu.

OPERASYON SÜRÜYOR

Bölgede güvenlik güçleri ile PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürüyor. Cehennem Ormanları'nda dün çıkan çatışmada geçici köy korucuları İdris Demir ile Tarık Aydemir şehit olmuştu.

Ekleme Tarihi: 24 Ağu 2016 13:21