Politika Güncelleme Tarihi: 8 Eyl 2016 22:41

Diyarbakır Valiliği Sur ve Silvan'a kayyum atandığı haberini yalanladı

Bugün bazı haber ajanslarının "Diyarbakır'ın Sur ve Silvan ilçe belediyelerine kayyum atandığını" yönündeki haberler valilik tarafından yalanlandı.

Diyarbakır Valiliği  Sur ve Silvan'a kayyum atandığı haberini yalanladı
Anadolu Ajansı ve Doğan Haber Ajansı, Diyarbakır'ın Sur ve Silvan ilçe belediyelerine kayyım atandığını yazdı. DHA bu haberini daha sonra iptal etti. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, "Şu anda bir görevlendirme ve atama yok" dedi. Kayyım kararı haberlerine DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel tepki gösterdi.

"ÖZ YÖNETİM İLANIYLA" GÖREVDEN ALINDILAR

"Öz yönetim ilanıyla" ilgili daha önce gözaltına alınan ve sorgulamaları yapıldıktan sonra serbest bırakılmalarına rağmen göreve iade edilmeyen DBP'li Sur ve Silvan İlçe Belediyeleri'ne Diyarbakır Valiliği tarafından kayyım atandığı bildirildi. DHA ve AA'nın haberine göre, Silvan İlçe Belediyesi'ne kayyum olarak İlçe Kaymakamı Murat Kütük, Sur Belediyesi'ne de Sur Kaymakamı Dr. Memduh Tura'nın kayyum olarak atandığı belirtildi. DHA bu haberi daha sonra iptal etti.

VALİ: GÖREVLENDİRME VE ATAMA YOK

Bazı toplantı ve temaslar nedeniyle Ankara'da bulunan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Habertürk'e yaptığı açıklamada, "Şu anda kayyum ataması yapılmamıştır. Kanun Hükmünde Kararname bilindiği gibi çıktı. Göreve iade edilmeyen belediye başkanları var. Dönüşümde değerlendirilecek. Diyarbakır'a döndüğümde değerlendirliecek konulardan biridir. Kayyum atanmayacak anlamına gelmiyor. Şu anda bir görevlendirme ve atama yok" dedi.

SABAHAT TUNCEL AÇIKLAMA YAPTI: HODRİ MEYDAN

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada kararı tanımayacaklarını söyledi: "Halk iradesini gasp eden belediyelerimize kayyum atayanlar bilmelidir ki kayyum bizim için yok hükmündedir, tanımıyoruz. Hukuksuz kayyum atamalarına karşı, tüm halkımızı kendi iradesi etrafında kenetlenmeye davet ediyoruz."

Ekleme Tarihi: 8 Eyl 2016 22:41