Asayiş Güncelleme Tarihi: 2 Şub 2024 20:00

Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın katilinin ifadesi ortaya çıktı

Diyarbakırlı Ramazan Hoca olarak bilinen Ramazan Pişkin'in öldürülmesi olayıyla ilgili şüpheli Erkan Baykut'un ifadeleri şu şekilde:

Diyarbakırlı Ramazan hoca

Diyarbakırlı Ramazan Hoca olarak bilinen Ramazan Pişkin'in öldürülmesi olayıyla ilgili şüpheli Erkan Baykut'un ifadeleri şu şekilde:

Erkan Baykut, savcılık ifadesinde, olay tarihinde Ramazan Pişkin'i Afgan uyruklu Saboor Muradı zannederek saldırdığını belirtti. Baykut, kendisini bu şahsın evine davet ettiğini ve uyuşturucu madde verdiğini iddia etti. Ayrıca, 2017-2021 tarihleri arasında cinsel istismara uğradığını ancak bu konuda herhangi bir şikayetinin olmadığını söyledi.

Olay günü, Baykut'un Pişkin'e önce taş attığını, ancak taşın isabet etmemesi üzerine Pişkin'in taşı alarak karşılık verdiğini ifade etti. Baykut, olayın heyecanıyla üzerindeki bıçağı çıkararak Pişkin'i karın bölgesinden 2-3 kez bıçakladığını belirtti. Ardından, olay yerinden kaçarak uzaklaştığını söyledi.

Erkan Baykut, herhangi bir dini grup veya cemaatle bağlantısının olmadığını, Ramazan Pişkin'i Saboor Muradı zannettiği için saldırdığını iddia etti. Suçta kullandığı bıçağı Eminönü'nden aldığını belirten Baykut, öldürme kastının olmadığını, yaralamak amacıyla gittiğini ve olaydan dolayı pişmanlık duyduğunu ifade etti.

Şüpheli Erkan Baykut, savcılıktaki işlemlerin ardından tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi ve tutuklandı.

Ne olmuştu?

Sosyal medyada "Diyarbakırlı Ramazan Hoca" olarak tanınan Ramazan Pişkin, Fatih'te kendisine ait çay ocağında bıçaklanarak öldürülmüştü.

Olay, dün saat 14.00 sıralarında Cerrahpaşa Mahallesi'nde Ramazan Pişkin'e ait çay ocağında meydana gelmişti. Pişkin'in bıçaklandığını gören yurttaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edilmişti.

İlk müdahalesi sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan Pişkin, ambulansla hastaneye kaldırılmıştı. Pişkin yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

Ekleme Tarihi: 2 Şub 2024 20:00