Köşe Yazısı Güncelleme Tarihi: 17 Mar 2023 00:00

Doğa seslerinin sırları ve ruhsal tekamüle etkileri

Doğada temiz havada güneş ışığında olmak bir ağacı kucaklamak, doğru beslenmek, ibadet..Doğa seslerinin sırlarını ve ruhsal tekâmüle etkilerini biliyor musunuz?

Doğa Manzara

DOĞA SESLERİNİN SIRLARINI VE RUHSAL TEKÂMÜLE ETKİLERİNİ BİLİYOR MUSUNUZ ?

Doğada temiz havada güneş ışığında olmak bir ağacı kucaklamak, doğru beslenmek, ibadet etmek, meditasyon, güzel kokular bitkisel yağlar, müzik dinlemek, değişik kristaller ya da taşların yaydığı enerji de auramızı dengede tutar.

Doğada, ormanda, deniz ya da nehir kenarında bulunmanın ruhsal tekâmülümüze ne gibi etkileri olduğunu biliyor musunuz ?

Su sesi direk şifadır. Zaten şırıl şırıl akan suda ya şafi (şifa) esmasının zikrini duyabilirsiniz. Bilinçaltı çalışmalarında,tıkanık enerjilerin açılmasında ve varlığa yansımamış soyut hakikatlerin somutlaştırılmasında su sesi çok etkilidir. ,

Bu anlamı ile ‘Her şeyi sudan yarattık,’ ayeti çok tefekkür edilmeli. Yaratım su ile gerçekleşiyor sembol ilminde.

Su, ilimi ve iletişimi temsil eder. İletişim sorunu olanlar su sesi dinlemeli. Hücreler arası iletişim ve maddi manevi detoks onunla olur.

Kuş sesleri esmaları temsil eder sembol ilminde. Süleyman’ın kuş dili bilmesi yani bütün esmalara cami olması ki ismi de zaten Besmele ile Kuran’da.

Süleyman silimden gelir, barıştırmaktır. Seher vaktindeki o kuş sesleri bizde denge ve dönüşüme sebebiyet verir.

Ölümden hayata geçişi anka kuşu sembolize eder. Ki mürşitte ölmüş kalplere nefes verir. Eski atıl enerjilerin bırakılmasında kuş sesleri çok etkilidir.

doğa manzara şelale

Rüzgâr keza öyle. En etkili seslerden biridir. Nefes sesi başlı başına bir konu.

Vahy kelimesi rih kökünden gelir ki o da rüzgâr esinti ile özdeştir.

Rüzgâr sesi sizde yeni tohumlamalar yapar. Ruhun üflenmesi ilham kanalını destekler, Hu esması. Yunus sesleri özellikle dengelemede kullanılır.

Enerji dengelemede anti strestir. Araştırma yapılmış kedilerin çıkardıkları sesler insanda kalp krizi riskini ve stresi engelliyor.

Hatta o mırlamalarda ya Rahman, ya Rahim manalarını insanı kamiller bizzat duymuşlar. Onların zikirleri sanki insanda sevgi ve şefkat duygularını ön plana çıkarır.

Denizdeki dalga seslerinin arındırıcı özelliği vardır. Hayatınızı resetlemek istiyorsanız dalga sesi dinleyin. Geçmiş zararlı yazılımların hayra dönüşümü için en etkili seslerdendir.

Tabiî doğadaki bu sesler Tabiatullah’tan. Bir de doğayı var eden Ruhullah’ın sesi var ki o kamillerin sohbetidir. O ses önce abdest aldırır ki, imam O’dur.

Onun ardında kılınan namaz, sizi seslerin olmadığı ama tüm seslerin orası ile var olduğu vahdet alemine geçirir. Bunun adı varlık ağacının meyvesi olmaktır.

Ruhumuzun kalbimizin sevgiyle şifayla beslendiği yerlerde OLması dileğiyle...

ağaç doğa manzara

Kaynak :İLAHİ ENERJİLER Kitabı

Ekleme Tarihi: 17 Mar 2023 00:00