Politika Güncelleme Tarihi: 15 Ara 2016 15:50

Doğu Perinçek'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tam destek

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'seferberlik' çağrısına destek verdi.

Doğu Perinçek'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tam destek

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Cumhurbaşkanının 'seferberlik' çağrısını olumlu karşılıyoruz. Vatan Partisi, FETÖ ve PKK terörü ile Fırat Kalkanı Harekatı'yla bölücü terörün sınır ötesinde takip edilmesi konusunda her zaman merkezdedir, en öndedir." dedi.

Perinçek, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Muhtarlar Toplantısında "seferberlik çağrısında" bulunduğunu hatırlattı.

Seferberlik ilanı için gerekli hukuki sürecin yerine getirilmediğini belirten Perinçek, Cumhurbaşkanı'nın kendi kararıyla seferberlik ilan etme yetkisinin olmadığını savundu.

Cumhurbaşkanının, Bakanlar Kurulunu toplayıp, Milli Güvenlik Kurulunun görüşünü alıp, TBMM'nin onayına sunarak seferberlik ilan edebileceğini ifade eden Perinçek, şöyle devam etti:

"Milletçe ve devletçe topyekun mücadelenin gerekli olduğu ortadadır, koşullar fazlasıyla mevcuttur. Yalnız, bir milli seferberliğin başarısı için iç cephenin sağlam tutulması ve milletin güçlerini bölen davranışlardan uzak durulması gerekiyor." 

Perinçek, cumhurbaşkanlığı sisteminin milletin içinde ayrılıklar yarattığını iddia ederek, iktidarın ve MHP'nin bundan vazgeçmesini istedi.

"CHP, PKK'nın uzantısı olan HDP'yi kollamaktan ve FETÖ'ye mağduriyet edebiyatıyla sahip çıkmaktan vazgeçmelidir." diyen Perinçek, Amerika güdümlü FETÖ ve PKK terörüne karşı milleti birleştiren, yapıcı tavırların alınması gerektiğini bildirdi.

Terörle mücadelede başarılı olunması için komşularla iyi ilişkilerin şart olduğuna işaret eden Perinçek, Türkiye'nin Irak, İran, Suriye ve Rusya ile güvenlik alanında işbirliği yapması gerektiğine vurgu yaptı. Perinçek, "Vatan Partisi olarak eminiz, çok açık olarak görüyoruz, Türkiye, bu Amerika güdümlü PKK, FETÖ terörüyle kesinlikle baş edecektir." dedi.

YURTTAŞLARIN ÖZGÜRLÜĞÜ GİTMEZ

Perinçek, seferberlik ilanının, terör örgütüne karşı kararlı ve sert önlemlerin alınması ve uygulanmasını sağlayacağını belirten Perinçek, Seferberlik Kanunu hukuk çerçevesinde uygulandığında, yurttaşın özgürlüğünün gitmeyeceğini ifade etti.

Perinçek, TBMM'nin, milleti seferber etmenin başta gelen kurumu olduğunu dile getiren Perinçek, şunları kaydetti:

 "Cumhurbaşkanının 'seferberlik çağrısını' olumlu karşılıyoruz. Vatan Partisi, FETÖ ve PKK terörü ile Fırat Kalkanı Harekatı'yla bölücü terörün sınır ötesinde takip edilmesi konusunda her zaman merkezdedir, en öndedir. 'TBMM orduları, ilk hedefiniz Akdeniz'dir ileri' komutunu verdi Mustafa Kemal Paşa. Bugün de anayasamızda ordunun başkomutanı kimdir? TBMM'dir. Cumhurbaşkanı, TBMM adına temsilen başkomutanlık görevini yerine getirir. Milli seferberlik ihtiyacını Sayın Cumhurbaşkanı saptıyor ve böyle bir çağrıda bulunuyor, güzel ama bunun gereğini yerine getirmek lazım. Eğer Meclis, Mecliste bulunan Türkiye'nin bütün güçleri ve Meclis dışındaki bütün halk güçleri bir araya getirilmezse, Meclisin Türk milletini harekete geçirme yetenekleri değerlendirilmezse, bu milli seferberlik olmaz." 

Ekleme Tarihi: 15 Ara 2016 15:50