Güncel Güncelleme Tarihi: 14 Ara 2016 20:15

Dolmabahçe saldırısında ürküten detay!

Beşiktaş'ta 44 kişinin ölümüne neden olan hain terör saldırısıyla ilgili ilginç bir detay kafalarda soru işareti bıraktı. İşte polisi bile şaşırtan o detay;

Dolmabahçe saldırısında ürküten detay!

Beşiktaş'ta 44 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısında bombalı araçta kullanılan patlayıcıda RDX (Royal Demolition Explosive), TNT ve üçüncü bir kimyasal madde kullanıldığı ortaya çıktı. İddialara göre bu tür bir bomba yapımı üst düzey askeri bir bilgi birikimi gerektiriyor.

Beşiktaş'ta 37'si polis 44 kişinin şehit olduğu, 155 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili soruşturma sürdürülüyor. 2 bombacının kimliği belirlendi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 kişinin de sorgusu devam ediyor.

ÜÇÜNCÜ BİR KİMYASAL

Polis saldırıda kullanılan bomba ile ilgili bazı ayrıntılara ulaştı. Bombada TNT ve RDX karışımı patlayıcıların kullanıldığı belirlenirken üçüncü bir kimyasal madde izine de rastlandı. Bombanın fabrikasyon yapımı olduğu belirtiliyor.

YURT DIŞINDAN DESTEK ALMIŞLAR

Saldırıda kullanılan patlayıcıları bir araya getirme kabiliyetinin üst düzey askeri personel bilgisi gerektirdiği bu nedenle bombanın yurt dışında yardım alınarak hazırlandığı ve Türkiye'ye sokulduğu değerlendiriliyor

Ekleme Tarihi: 14 Ara 2016 20:15