Ekonomi Güncelleme Tarihi: 17 Nis 2024 00:00

Dosyahaber olarak İsviçre'nin değil Beypazarı'nın yanındayız

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu'nun (FSVO) Beypazarı maden suyunda yüksek miktarda bor iddiasına Beypazarı'ndan açıklama!

beypazarı

Beypazarı Maden Suyu'ndan İsviçre Yasaklamasına İlişkin Açıklama

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu'nun (FSVO) Beypazarı maden suyunda yüksek miktarda bor tespit etmesi ve bu gerekçeyle ürünü yasaklaması üzerine Beypazarı Soda'dan açıklama geldi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • Beypazarı Doğal Maden Suyu'nda yüksek miktarda bor bulunduğu ve sağlığa zararlı olduğu iddiaları yalanlandı.
  • Farklı ülkeler ve kuruluşların kalite standartlarını belirlerken farklı veriler kullandığı belirtildi.
  • Şirketin Türkiye'deki yönetmeliğe ve ABD Çevre Koruma Ajansı'nın (EPA) belirlediği parametrelere uyduğu vurgulandı.
  • Beypazarı'nın Sağlık Bakanlığı tarafından da denetlenerek düzenli olarak analizleri yapıldığı aktarıldı.
  • Haberin İsviçre kaynaklı olmasına rağmen, bu haberin yerel basında "yüksek değer çıktı" şeklinde sunulmasının, bilgiyi yanlış algılamaya yönelik bir çaba olduğu ifade edildi.
  • Şirket, önceki yıllarda İsviçre akredite analiz laboratuvarı EUROFİNS tarafından yapılan bor analiz sonucunu da paylaşarak, şeffaf ve doğru bilgi aktarımını sağlamaya önem verdiğini belirtti.

Açıklamanın devamında Beypazarı Soda, tüm bu olumsuz haberlere ve yanlış algı oluşturma çabalarına rağmen yanlarında olan ve güvenini koruyan tüketicilere ve basın mensuplarına teşekkür etti.

Beypazarı maden suyunun İsviçre'de yasaklanması, bor içeriği ve sağlık üzerindeki etkileri ile ilgili tartışmaları beraberinde getirdi. Konuyla ilgili son gelişmeleri takip etmek önemli.

Ekleme Tarihi: 17 Nis 2024 00:00