Bilim ve Teknoloji Güncelleme Tarihi: 16 Kas 2022 12:00

Dubai robotlar otomasyon ve yapay zekaya hazırlık yapıyor

Servet, konfor, israf ve kapitalizmin baş ülkelerinden Dubai gelecek için robotlardan ve otomasyonlardan oluşan bir ekonomi için girişimlerini başlattı.

Dubai Robot Polis

Servet, konfor, israf ve kapitalizmin baş ülkelerinden Dubai gelecek için robotlardan ve otomasyonlardan oluşan bir ekonomi için girişimlerini başlattı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük ve dünyada bilinen şehri Dubai, ekonomisini geleceğe taşımak için robotlar ve otomasyonlar dönemine geçişi başlattı.

Robotların günlük hayata ve iş hayatına entegrasyonu ile Robot Devrimi'nin yükselişine kapı aralayan Dubai'de iş verimliliğinde artışla ekonomik büyüme amaçlanıyor.

DUBAİ'DE ROBOT DEVRİMİ EKONOMİYİ GÜÇLENDİRECEK

Geleceğin robotlar ekonomisi ile şekilleneceğini gören Dubai Gelecek Vakfı, robotik ve otomasyon programının öncülüğünü yapıyor. Vakfın hedefi robotlar ve otomasyonları sayesinde bu programın Gayri Safi Yurt İçi Hasıla'daki payını 10 yılda yüzde 9'a çıkarmak.

Kalfan Belhul,Dubai'deki vakfın CEO'su ve bu programın başındaki kişi olarak, Mobilite, Robotik ve Yapay Zeka'nın birleşmesinin harekete geçme biçimlerini değiştireceklerine inandıklarını ve gördüklerini söylüyor.

Sağlık alanında ameliyat robotlarını kullanmayı, tüketicilere ve perakende alanında robotlarla sürdürmeye, eğitimde ve hastanelerde olacakları hayal bile edemediklerini vurguluyor.

Dubai'yi robotik ve otomasyonda dünyanın en iyi 10 kenti arasına sokmayı hedefliyorlar. Dubai Veliaht Prensi de en büyük destekçileri.

YAPAY ZEKANIN EKONOMİYE KATKISI 2030'DA 13 TRİLYON EURO OLACAK

Sadece Dubai'de değil dünyanın dört bir yanında ülkeler robot devrimi, otomasyon ve yapay zeka için hazırlık yapıyor. İstatistiki verilere göre Yapay Zeka'nın dünya ekonomisine katkısı 2030 yılına gelindiğinde 13 trilyon euroyu bulacak.

Robotlaşma ile birlikte iş dünyasının dinamikleri de değişecek. Üretim maliyetleri azalırken, daha geniş ürün ve hizmet ve de iş imkanlarını beraber getirecek.

Robotlar maliyetleri bakımından daha ucuz ve becerikli oldukça lojistik, seyahat, turizm, sağlık ve konaklama gibi hizmet sektörlerinde başrol oynayacak. Sektörlerde de robotlar için hazırlıklar başladı. İş dünyası ilk olarak robotlaşma ile azalan maliyetlere dikkat çekiyor.

Dubai'de 10 yıl içerisinde 200 bin robot insan hayatına dahil olacak

Dubai gelecek 10 yıl içerisinde hizmet, lojistik ve sanayi sektörleri başta olmak üzere 200 bin robotu insan hayatına dahil etmeyi planlıyor.

Dubai'de neredeyse tamamen otonom birkaç termina var. Daha fazla kargo taşımak için daha fazla robotlaşmaya ihtiyaç var. Konteynır terminalindeki manuel yapılan iş tehlikesi bulunan alanlarda robotlaşmayı hedefliyorlar.

Dubai'nin robot devrimine geçiş için beş temel alana odaklanacak. Üretimde ve imalatta, turizmde ve tüketici hizmetlerinde, bağlantılı hareketlilik ve lojistikte, zorlu iş ortamlarınde ve sağlık hizmetlerinde yer alacaklar..

Robotlaşma ve otomasyonun gayrimenkul sektörlerinde bile ekonomik avantajlar sağlaması bekleniyor.

Dubai geleceğin Robot Çağı'na hazırlığı şimdiden yapıyor.

Dosya Haber

Ekleme Tarihi: 16 Kas 2022 12:00