Ekonomi Güncelleme Tarihi: 22 Eyl 2016 13:14

Dünyada Türkiye'yi başarıyla temsil eden 4 Türk şef Gastromasa’da

Dünyaca ünlü şeflerin ve yemek yazarlarının, yatırımcıların katılımıyla hayata geçirilen Gastromasa 2016’nın bu yılki hazırlıkları sürerken dünyada Türkiye'yi başarıyla temsil eden 4 Türk şef Gastromasa’da olacak.

Dünyada Türkiye'yi başarıyla temsil eden 4 Türk şef Gastromasa’da
Türkiye’nin zengin mutfağını ve gastronomi kültürünü dünyaya tanıtmayı hedefleyen ve dünya gastronomisi ile köprü kurarak önemli şefleri ve yatırımcıları Türk gastronomisi ile buluşturan Gastromasa Konferansı dünyanın her yerinden ünlü şefleri, yerli-yabancı sektör profesyonellerini, yatırımcıları ve firmaları 10 Aralık 2016’da İstanbul’da buluşturacak ve “Hikâye” teması ile gerçekleştirilecek.

Toplam 16 konuşmacının yer alacağı etkinlikte 10 dünya yıldızı ile birlikte Michelin yıldızlı ve Michelin yıldızı ile The World’s 50 Best Restaurants listesine girme potansiyeli olan önemli restoranların Türk şefleri Ali Güngörmüş, Somer Sivrioğlu, Serkan Güzelçoban ve Fatih Tutak yer alacak.

Dünyaca ünlü şeflerin ve yemek yazarlarının, yatırımcıların katılımıyla hayata geçirilen Gastromasa 2016’nın bu yılki hazırlıkları da tüm hızıyla devam ediyor. Michelin yıldızlı ünlü şefler ve gastronomi dünyasının ünlü isimleri bilgi birikimlerini ve tecrübelerini İstanbul’da anlatacak. 10 Aralık’ta CVK Bosphorus Hotel’de gerçekleşecek etkinlik sektörün nabzını tutmanın yanı sıra farkındalık yaratmak ve hedef kitleyle doğrudan bağ kurmak isteyen katılımcılar için fırsatlar yaratacak.

Dünya markalarının ve dünyaca ünlü şeflerin yatırım için tercih ettiği bir lokasyon haline gelen Türkiye’de profesyoneller ve sektörün önemli markaları, gastronomi kültürünü gelecek nesillere aktarmayı ve ülke turizmine katkı sağlamayı hedefliyor. Bu hedefin gerçekleştirilmesine katkı sağlamayı hedefleyen Gastromasa 2016 dünya yıldızlarını İstanbul’da buluşturuyor. Etkinlik boyunca dünyaca ünlü yıldız şeflerin birbirinden farklı hikâyelerini dinlerken, yemek yapmanın bir sanat olduğunu göreceksiniz. Gastromasa 2016’da ayrıca ünlü gastronomi profesyonelleri tecrübelerini anlatacak, ünlü yatırımcılar konuşma yapacak. Dünyanın her yerinden önemli gurmelerin, bloggerların ve yemek yazarlarının katılacağı konferans, gastronomi meraklıları için doyurucu bir faaliyet olmayı hedefliyor.

Hamburg’un Michelin yıldızlı Türk şefi Ali Güngörmüş

1976 senesinde Tunceli’de dünyaya gelen Ali Güngörmüş 10 senesinden beri Almanya’da yaşıyor. Şeflik eğitimi almanın ardından henüz 27 yaşındayken 20 kişilik ekibiyle Hamburg’da bulunan Elbe nehri kıyısında restoranını açmış. Bu başarısını bir Michelin yıldızı ile taçlandıran şef yazdığı kitaplarla da gastronomi dünyasını şekillendirmeye devam ediyor. Almanya’da ülkenin geleceğini şekillendiren 100 insan listesinde yer alan Güngörmüş, Mediterran isimli kitabı yazmış ve “Ali Güngörmüş” ismiyle kendi hayatını ve reçetelerini içeren bir kir kitap da yayımlamış. Bu kitap Dünya Yemek Kitapları Ödülü Yarışması’nda Akdeniz Mutfağı dalında 2008 senesinde Almanya’da yayınlanan en iyi yemek kitabı seçilmiş. Projeleriyle gastronomi dünyasını şekillendirmeye devam eden Güngörmüş, Gastromas.
 
Dünyanın ilk ve tek Michelin yıldızlı engelli restoranının sahibi Serkan Güzelçoban 

Serkan Güzelçoban, dünyada Michelin yıldızına sahip üç Türk şeften biri. Bu ödülü ona kazandıran “Handicap” isimli engelli restoranında annesinin reçetelerini uygulayan şefin restoranı Stuttgart’a 45 dakikalık mesafede Künzelsau’da bulunuyor. Mutfağını Doğu ve Batı’nın buluşması olarak ifade eden Güzelçoban, 10 Aralık’ta Gastromasa’da. 
  
Yemekleriyle Bangkok’ta hikâyeler anlatan şef Fatih Tutak

Başarılı şef Fatih Tutak, The House on Sathorn’da özellikle Asya ve çevresine yaptığı gezilerden ilham alan özel lezzetler hazırlıyor. Daima yeni tarifler, pişirme yöntemleri araştıran ve uygulayan Tutak, misafirleriyle iletişimini yaptığı yemeklerdeki tatların, kıvamın ve renklerin mucizevi birleşimi üzerinden kurmayı başarıyor.

Gastronomi kariyerinde önemli restoran ve oteller barındıran Fatih Tutak, The House on Sathorn’a gelmeden önce Hong Kong’da bulunan The Bellbrook’ta sunduğu özgün ve eşsiz ürünler ile öne çıkmış. Hong Kong-Macau’daki Michelin Guide 2015’in de ilgisini çeken Tutak, Kopenhag’da bulunan dünyanın önde gelen restoranlarından NOMA ve Tokyo’da bulunan 3 Michelin yıldızlı Nihonryori Ryugin gibi restoranlarda da çalışmış. Singapur’da bulunan Marina Bay Sands’de de executive sous chef’lik yapan Tutak, buralarda kazandığı deneyim ve perspektifi The House on Sathorn’un mutfağına yan
 
 Efendy ve Anason ile Türk Mutfağının Avustralya’daki önemli temsilcisi Somer Sivrioğlu

Pek çok yemek kitabıyla Türk gastronomisini anlatan Somer Sivrioğlu, Bilkent Üniversitesi’nde işletme okumanın ardından yüksek lisans için Avustralya’ya gitmiş. Sivrioğlu ilk olarak Sidney’de bulunan Efendy restoranını açmış. Efendy, ünlü Hollywood yıldızları dahil pek çok ziyaretçi tarafından yoğun ilgi gördükten sonra Siviroğlu yeni bir konseptle yeni bir yer için kolları sıvamış ve Anason doğmuş. Mimarisi George Livissianis tarafından tasarlanmış olup mavi ve beyaz renklerin ağırlıkta kullanıldığı bir “sahil kenarı” görüntüsü barındırıyor.
 

Ekleme Tarihi: 22 Eyl 2016 13:14