Güncel Güncelleme Tarihi: 18 Eyl 2016 00:28

Dünyanın da başına bela örgüt hedefine 'Cemevi'ni koydu

Gaziantep'te yakalanan IŞİD üyesi teröristin üzerinden ildeki cemevinin fotoğrafları bulundu. Teröristin cemevine yönelik bir saldırı hazırlığında olduğu saptandı

Dünyanın da başına bela örgüt hedefine 'Cemevi'ni koydu
Gaziantep'te, polisin düzenlediği operasyonla yakalanan IŞİD üyesi bir kişinin üzerinde içerisinde Alevi Kültür Dernekleri'nin de yer aldığı cemevinin farklı açılardan çekilmiş fotoğrafları bulundu. Polisin incelemesinde bombalı saldırı planlandığı saptanınca güvenlik çemberine alınan cemevinin bulunduğu sokak giriş ve çıkışlara kapatıldı.

SALDIRI PLANLADIĞI SAPTANDI

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri dün akşam saatlerinde düzenlediği operasyonda kimliği açıklanmayan terör örgütü IŞİD üyesi bir kişiyi gözaltına aldı. IŞİD üyesinin üzerinde Düztepe Mahallesi'nde içerisinde Alevi Kültür Dernekleri'nin de bulunduğu cemevinin ve bulunduğu bölgenin farklı açılardan çekilmiş fotoğrafları bulundu. Polis ekiplerinin incelemesinde ve gözaltına alınan şüphelinin sorgusunda, cemevine yönelik bombalı saldırı hazırlığı içerisinde olduğu saptandı.

ALARM DURUMUNA GEÇİLDİ

Bu bilgi üzerine polis dün gece gözaltına alınan şüphelinin irtibatlı olduğu diğer kişilerin cemevine yönelik saldırı yapabileceği ihtimaliyle alarm durumuna geçti. Düztepe Mahallesi'ni zırhlı araçlarla güvenlik çemberine alan polis, cemevinin bulunduğu Bilal Ertürk Sokak ile buraya çıkan çevresindeki sokakları yaya ve araç trafiğine kapattı.

Cemevinin önünden geçen şehir içi yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin de güzergahı değiştirildi. Cemevinin bulunduğu sokaktaki esnafların da bugün işyerlerini açmalarına güvenlik gerekçesiyle izin verilmedi.

ÖZEL HAREKATÇILAR ZIRHLI ARAÇLARLA GÖREV YAPIYOR

IŞİD'in bir militanını veya araç kullanarak yapması muhtemel bombalı saldırı ihtimaline karşı alınan önlemlere ek olarak cemevinin bulunduğu ulaşıma kapatılan sokakta özel harekat polisleri zırhlı araçlarla görev yapmaya başladı.

Cemevi çevresindeki sokak ve caddelerde de resmi ve sivil polisler, şüpheli araç ve kişileri durdurarak kontrol etti.

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ ZİYARET ETTİ

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya öğleden sonra Emniyet Müdürü Erhan Gülveren ile birlikte cemevi içerisinde bulunan Alevi Kültür Dernekleri Başkanı Yılmaz Demirdelen ve dernek üyelerini ziyaret etti. Ziyaret sırasında cemevi çevresinde alınması gereken önlemlerin konuşulduğu öğrenildi.

Vali ve Emniyet Müdürü yaklaşık yarım saat süren ziyaretin ardından açıklama yapmadan cemevinden ayrıldı.

CİDDİ BİR TEHDİTLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Alevi Kültür Denekleri Başkanı Yılmaz Demirdelen, ciddi bir tehditle karşı karşıya olduklarını anladıklarını söyledi. Gece polislerin kendilerini aradığını ve ardından önlemlerin alındığını belirten Demirdelen şunları söyledi

Dün akşam saat 21.00 sularında emniyetten bizi aradılar ve konuyu aktardılar. Biz de Emniyet Müdürlüğü'ne gidince, orada tehdidin ciddi boyutta olduğunu anladık. Sonrasında polislerimiz cemevimizin çevresinde yoğun güvenlik önlemi alarak yolu trafiğe kapattı. Bugün de sayın vali ve emniyet müdürümüz bize destek olduklarını göstermek için ziyaretimize geldi. Bizim alacağımız önlemleri ve emniyetin alacağı önlemleri konuştuk. Bu tehdit bertaraf edilinceye kadar polisin güvenlik önlemi burada devam edecek.

Ekleme Tarihi: 18 Eyl 2016 00:28