Bilim ve Teknoloji Güncelleme Tarihi: 8 Eyl 2016 00:50

Dünyanın en büyük özel teknoloji şirketi ortaya çıkıyor

Tarihi Dell ve EMC birleşmesi tamamlanıyor. Dell Technologies, dijital iş ortamı ve BT’nin dönüşümü için gereken altyapıyı sağlayacak.

Dünyanın en büyük özel  teknoloji şirketi ortaya çıkıyor
Dell Technologies, bugün EMC Corporation’ın satın alma sürecinin tamamlandığını duyurdu. Böylece şirketlerin dijital geleceklerini inşa edebilecekleri, BT’lerini dönüştürebilecekleri ve sahip oldukları en önemli değerleri olan bilgiyi koruyabilecekleri altyapıyı sunan eşsiz bir aile oluşturuldu.

Hibrit bulut, yazılım tanımlı veri merkezi, yakınsanmış altyapı, hizmet olarak platform, veri analitiği, mobilite ve siber güvenlik gibi endüstrinin en hızlı büyüyen alanlarında işletmelerin en karmaşık sorunlarını çözen zengin teknoloji portföyü ile sektörün lideri olarak 74 milyar dolarlık değer oluşturuyor.

Dell Technologies, Fortune 500’deki şirketlerin yüzde 98’sine ve birçok sektör lideri işletmeye hizmet veriyor. Dell EMC Hizmetleri tarafından desteklenen Dell istemci çözümleri ve Dell EMC altyapı çözümleri iki büyük, iyi bilinen şirkettir. Buna ek olarak Boomi, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream ve VMware Dell Technologies bünyesinde bulunuyor.

Bu eşsiz yapı dünya çapında büyük bir işletmenin gücü ile bir startup’ın inovasyonu ve odağını bir araya getiriyor. Dell Technologies’in ölçeği, Ar-Ge’ye daha fazla yatırım ve inovasyonu, satış ve pazarlamayı, hizmet ve desteği vermesine olanak tanırken daha verimli ve maliyet uygun çözümleri müşterilerine ulaştırabilmesine imkan veriyor.

Şirket, finansal sonuçlarını kamuya duyurmakla birlikte borsaya kote olmayan, özel olarak kontrol edilen yapısıyla, uzun vadede müşterilerine ve iş ortakları ekosistemine yapacağı yatırıma daha fazla odaklanabilecek.

Dell Technologies Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Michael Dell, şunları söyledi:

“Bir sonraki endüstriyel devrimin ilk ışıklarıyla karşı karşıyayız. Dünyamız her dakika daha akıllı ve daha fazla internete bağlı hale geliyor ve Nesnelerin İnterneti’nin inanılmaz etkisiyle birbirine girmiş bir hal alıyor.

Müşterilerimizin bu karmaşık dünyada, akıllarına gelen işler yapabilmeleri için gereken yolu hazırlıyoruz. Bu nedenle Dell Technologies’i yarattık. Büyük ya da küçük, müşterilerimizin dijital yolculuklarını değiştirebilecek ve yol gösterecek ürün, hizmet, yetenek ve küresel tecrübeye sahibiz.”

Dell Technologies, Dell’in küçük ve orta ölçekli müşterilerin bulunduğu pazara ulaşma gücü ve EMC’nin büyük işletmelerdeki gücünü bir araya getiriyor. Böylece 20 Gartner Magic Quadrant liderliği ve 20 binden fazla patent ve uygulama ile 2 trilyon dolarlık bilgi teknolojileri pazarının en önemli ve en fazla büyüyen alanlarında pazar lideri haline geliyor.

JPMorgan Chase Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Jamie Dimon konuyla ilgili şu yorumda bulundu:

“Finansal hizmetler müşterilerine daha iyi hizmet sunmak için gelişen teknolojinin öncülerinin başında geliyor. Bir sonraki dijitalleşme dalgası hayatımın tamamında tanık olduğum bir trend olarak öne çıkıyor. Dell ve EMC’nin dünyadaki en büyük kullanıcılarından biri olarak bir yılda aralarında bulut bilişim, büyük veri analitiği ve siber güvenlik te bulunan teknolojilere yaklaşık 9 milyar dolar harcıyoruz.

Harcamalarımızı akılcı yaptığımızdan ve iş ortaklarımızı doğru seçtiğimizden emin olmalıyız. Michael Dell’i 30 yıldır tanıyorum. Hem kendi şirketinde hem de sektörde birinci sınıf, etik ve çalıştığı herkesi fazlasıyla düşünen biridir. Michael ve yeni şirketi için heyecan duyuyorum ve gelecekte yaratacakları her şeyi görmek için sabırsızlanıyoruz.”

Salesforce Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Marc Benioff, “Dell ve EMC ile Salesforce’un iş ortaklığı sektördeki inovasyonun ileri gitmesinde çok etkili oldu. Michael inanılmaz vizyoner ve sektörümüzdeki en önemli liderlerden biri. Başarımıza çok önemli katkıları olmuş muhteşem bir iş ortağı oldu. Şimdi Dell Technologies ile teknoloji endüstrisine bir kez daha yön veriyor” dedi.

PC Connection Başkanı ve CEO’su Tim McGrath, şunları söyledi:

“Dell ile olan ilişkimiz son 6 yıldır çok fazla büyüdü. 2014 ve 2015 yıllarında Dell Yılın İş Ortağı olmakla birlikte işimiz gözle görülür derecede arttı. Dell, EMC, VMware ve RSA’in iş ortağı olarak müşterilerimize inovatif, değer yaratan ve uçtan uca güvenli BT çözümleri sunabiliyoruz.

Dell Technologies ailesinin bir araya gelmesiyle birlikte PC Connection şirketi, müşterilerine bugüne kadarki en kapsamlı hizmeti sunma fırsatı elde etti. Dell Technologies ile olan işbirliğimizi güçlendirerek, müşterilerimizin teknik desteği, yönlendirmeyi ve ürün seçimini ihtiyacı doğrultusunda alarak iş alanlarında yaşadıkları zorlukların üstesinden BT ile geldiklerinden emin olacağız.”

Bugünkü duyurunun bir parçası olarak şirket yeni markasını da ortaya çıkardı.

Ekleme Tarihi: 8 Eyl 2016 00:50