Spor Güncelleme Tarihi: 30 Ağu 2016 12:36

Dünyanın en pahalı atları İstanbul'da görücüye çıktı

Longines Uluslararası Yarış Festivali 3-4 Eylül’de İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda gerçekleştirilecek.

Dünyanın en pahalı atları İstanbul'da görücüye çıktı
Köklü saat markası Longines’nin, Türkiye’deki ilk at yarışı ortaklığını Türkiye Jokey Kulübü ile gerçekleştirdiği Longines Uluslararası Yarış Festivali kapsamında koşacak olan milyon dolarlık atlar, Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan ülkemize giriş yapmaya başladı.

Buna göre Atatürk Havaalanı MNG kargo binası önüne Fransa’dan Air France ile 1 Eylül Perşembe sabahı saat 08:15’te gelecek atlar Veliefendi Hipodromuna doğru yola çıkacak. 2 Eylül Cuma günü ise 01.00 ve 04.00 civarında Lufthansa Havayolu ile atlar Türkiye’ye giriş yapacak.

Longines Uluslararası Yarış Festivali kapsamında İstanbul’a gelen ve değeri milyon doları bulan atlar arasında, Godolphin, Coolmore gibi Dubai Emiri Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum’un atlarıyla, şimdiye kadar koştuğu hiç bir yarışta geçilemeyen Waneta da yer alıyor.

Türkiye’de bir ilk...

Dünyanın en önemli yarışçılık ülkelerinde sponsorluk faaliyetleri gerçekleştiren Longines, 3 yıl boyunca sürecek olan sponsorlukla Türkiye atçılığının uluslararası alanda daha da prestijli hale gelmesine katkı sunacak. Bu kapsamda 1990 yılından bu yana gerçekleştirilen Uluslararası Yarış Festivali de “Longines Uluslararası Yarış Festivali” adıyla gerçekleşecek.

7 koşuda toplam 1.538.500 Euro ikramiye

Festivalin ilk günü olan 3 Eylül Cumartesi günü IFAHR, Anadolu, İstanbul koşuları, ikinci günü olan 4 Eylül tarihinde ise Malazgirt, Boğaziçi, Topkapı ve Trakya koşuları düzenlenecek. 2 gün sürecek olan Longines Uluslararası Yarış Festivali’ne yurtdışından 22 yabancı safkan katılacak. Dağıtılacak toplam ikramiye ise bu yıl 1.538.500 Euro olarak belirlendi.

Ekleme Tarihi: 30 Ağu 2016 12:36