Yerel Güncelleme Tarihi: 6 Ara 2023 13:00

Düzce'de Elon Musk söylentisi şehri hareketlendirdi

Dünyaca ünlü girişimci Elon Musk'ın Düzce'deki bir çelik boru fabrikasını ziyaret edeceği söylentisi, hem kenti hem de bölgedeki sanayi tesislerini hareketlendi

Erciyas Boru

Elon Musk'ın Düzce'deki Çelik Boru Fabrikası Ziyareti Söylentileri Yalanlandı

Dünyaca ünlü girişimci Elon Musk'ın Düzce'deki bir çelik boru fabrikasını ziyaret edeceği söylentisi, hem kenti hem de bölgedeki sanayi tesislerini hareketlendirdi. Ancak, söylentilerin yayılmasının ardından Erciyas Çelik Boru AŞ, borsaya bir açıklama yaparak bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Şirket Açıklaması

Erciyas Çelik Boru AŞ'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bazı basın, yayın ve sosyal medya mecralarında, Elon Musk'ın Hyperloop Projesi ile ilgili Düzce'deki fabrikamızı ziyaret edeceğine yönelik çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, şirketimizden kaynaklanmadığını ve şirketimizin bilgisi dışında olduğunu kamuoyunun bilgisine sunarız."

Erciyas Çelik Boru Hakkında

Erciyas Holding bünyesinde faaliyet gösteren Erciyas Çelik Boru, Türkiye'nin önde gelen çelik boru üreticilerinden biridir. Holding, 30 yılı aşkın bir süredir bu sektörde faaliyet göstermektedir.

Hyperloop Projesi Nedir?

Hyperloop; SpaceX ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk'un ortaya attığı bir fikirdir. 2013 yılında Musk tarafından önerilen bu teknoloji, kargo ve yolcu taşımacılığında tasarlanan ultra yüksek hızlı kara taşımacılık sistemidir. Hyperloop, "hyper" kelimesiyle "üstün" veya "aşırı" anlamına gelen ve "loop" kelimesiyle "yuvar(döner-kapsül), döngü, ilmik, takla" gibi anlamlar taşıyan birleşiminden meydana gelmiştir. Bu yeni nesil rayötesi sistem,

Ekleme Tarihi: 6 Ara 2023 13:00