Köşe Yazısı Güncelleme Tarihi: 20 Eki 2016 00:13

Efendi Beşiktaş

Efendi Beşiktaş
Televizyonlarda son zamanların en iyi reklamlardandı Efendi Beşiktaş. Güzel yazılmış bir manifesto Yılmaz Erdoğan’ın ağzında bir haykırışa dönüyordu. 

Sanıyorum Rusya’da da Türk kanalları yoğun olarak izleniyor. Yoksa maçın düdüğü Sergei Karasev o cüretkar kararları nasıl verebilirdi. İki tane olmayan penaltıdan, bütün takdir haklarını Napoli’den yana kullanmasından bahsediyorum elbette. 

Şunu kabul edelim Beşiktaş dün akşam sadece Napoli’yi yenmedi! Hakemi hatta geldiği günden beri basiretsiz bir yönetim sergileyen Demirören federasyonunu da yendi. Ya da kurtardı mı demek lazım bilemiyorum… 

Gün ağardığı an Türkiye Futbol Federasyonu’nun top yekünatağa kalkması ve 2000’li yılların başında sahip olduğu lobiyi tekrar inşa etmesi gerekiyor. 

Tüm bu saçmalıkları bir kenara bırakırsak Beşiktaş ilk yarı tam beklediğimiz gibi oynadı. Yani oynamadı. Sahada yok hükmünde 11 siyah beyaz formalı çocuk dolaştı durdu.

Akılda kalan en önemli an AdrianoCorreia Claro’nun golü ve herkesin burun kıvırdığıGomez de Gomez diye bağırdığı bir ortamda Vincent Aboubakar’ın attığı muhteşem gol oldu. 

Napoli’nin sadece ilk yarıda 20’ye yakın korner kullanmış olması bile ne kadar kötü bir ilk yarı çıkarttığımızın açık resmi gibiydi. Ancak her şeye rağmen ilk yarıyı 2 – 1 önde bitirmeyi başardık. 

İkinci yarı Şenol Güneş’in Çanakkale geçilmez yapacağını bekliyordum açıkçası. Ancak hiç öyle olmadı. Kurt hoca alan savunmasının Napoli’de çalışmadığını çok güzel görmüştü. 

İkinci yarıya adam adama oynayarak başladı Beşiktaş. Napoli neye uğradığını şaşırdı haliyle. Napoli’de topu ayağına alan çevresinde pas verecek adam arıyor ama diğer tüm adamların yanında Beşiktaşlı bir nöbetçi buluyordu. 

Kısacası Beşiktaş Napoli’yi çözmüştü, artık 3’üncü golü arıyordu. Derken hakem Beşiktaş’ın efendiliğini sorgulamaya başladı. Faul olma ihtimali olmayan pozisyonda çaldı düdüğü, verdi penaltıyı. 

İşte o dakikadan sonra işler biraz karıştı. Beşiktaş bir ara sendeledi ama çok kısa sürede toparladı ve soğuk kanlılığını korumayı başardı. Herkes 2 – 2’ye razıyken Aboubakar geçmişini hatırladı ve Kartalı kanatlandıran 3’üncü gole imzasını attı. 

Bu arada yeri gelmişken Adriano, Atiba ve Tolgay’a daparantez açmak lazım. Bu kadar yürekten ve bu kadar üretken oynayan oyunculara şapka çıkartılır. 

Özellikle Adriano gibi bir futbol dehasını 600 bin Avro gibi göstermelik bir rakama Beşiktaş’a kazandıran yönetime de tebriklerimizi iletelim. 

Kısacası Beşiktaş hem çaldı hem oynadı, hakeme rağmen maçı kazanmayı bildi. Şimdi hep birlikte haykırma zamanı ‘Sevemez kimse seniiiiiiiiiii’

Ekleme Tarihi: 20 Eki 2016 00:13