Eğitim Güncelleme Tarihi: 8 Ara 2023 15:00

Eğitimde İrlanda Türk öğrencilerin gözdesi olmaya aday

Eğitimde İrlanda'yı tercih eden Türk öğrencilerin sayısı giderek artıyor. Eğitimde İrlanda Türk öğrencilerin gözdesi olmaya aday

İrlanda

Eğitimde İrlanda: Türk Öğrencilerin Gözdesi

Eğitimde İrlanda'yı tercih eden Türk öğrencilerin sayısı giderek artıyor. Dil kursları, üniversite ve yüksek lisans eğitimi için İrlanda, 2022 yılında İngilizce dil eğitimi için en çok tercih edilen 4. ülke konumuna yükseldi, bu da Türk öğrencilerin ilgisinin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor.

İrlanda'nın Avantajları

  • Çalışma İzni: İrlanda'da öğrenciler eğitimlerine devam ederken part-time, yaz ve yılbaşı dönemlerinde tam zamanlı çalışma hakkına sahip oluyorlar. Mezuniyetten sonra ise 2 yıl oturum izni devam ediyor ve bu süre içinde full time çalışma imkanı sunuluyor.

  • Yüksek Lisans Süresi: Yüksek lisans eğitimi İrlanda'da sadece 1 yıl sürüyor.

  • Maliyet ve Gelir Dengesi: İrlanda saatlik asgari ücret olarak dünyanın en yüksek maaşını veren ülkelerden birisi. Öğrenciler, asgari ücretle part-time çalışarak aylık yaklaşık 1000 Euro civarında para kazanabiliyor ve yaşam masraflarını karşılayabiliyor.

  • Vatandaşlık Olanakları: İrlanda'da 5 yıl çalışan bir birey, vatandaşlık başvurusu yapabiliyor.

  • Bilişim Sektörü: İrlanda, büyük bilişim ve teknoloji şirketlerinin Avrupa merkez ofislerinin bulunduğu bir ülke. Bu şirketlerle öğrenciler, eğitimleri sırasında network edinerek işe girebiliyor.

Eğitim İrlanda ve Türk Elçiler

Eğitim İrlanda, 13 yıllık deneyimi ile İrlanda'da eğitim konusunda danışmanlık yapmaktadır. İrlanda'daki üniversitelerin eğitim kalitesiyle ün salmış olmaları, Türk öğrencilerin tercihinde etkili olmaktadır. Ayrıca, Eğitim İrlanda tarafından düzenlenen etkinliklerle öğrenciler sosyal hayatta da kolayca adapte olabilmekte ve kariyer fırsatlarına ulaşabilmektedir.

İrlanda'ya eğitim için gitmeyi düşünen öğrenciler, bu deneyimleriyle kendilerini zenginleştirirken aynı zamanda İrlanda'nın güzelliklerini ve kültürünü tanıma fırsatı bulmaktadır.

Ekleme Tarihi: 8 Ara 2023 15:00