Yerel Güncelleme Tarihi: 5 Ara 2023 12:00

Ekrem İmamoğlu'nun sağ kolu Murat Ongun da aday oluyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun en yakın isimlerinden biri olan Murat Ongun da aday oluyor.

Murat Ongun

İmamoğlu'nun Sağ Kolu Murat Ongun Beşiktaş Belediye Başkanlığı İçin Aday Oluyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun en yakın isimlerinden biri olan Murat Ongun, Beşiktaş Belediye Başkanlığı için aday olacağı konuşuluyor. İmamoğlu'na talebini ileten Ongun'un olumlu yanıt aldığı belirtiliyor.

05.12.2023 - 11:22, Güncelleme: 11:42

Yaklaşan yerel seçimler öncesi İstanbul'un ilçelerinde aday belirleme süreci devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Murat Ongun'a yeşil ışık yaktı. Göreve geldiği günden beri İmamoğlu'nun en güvendiği isimlerden biri olan Murat Ongun'un Beşiktaş Belediye Başkanlığı için aday olma isteğini ilettiği ve İmamoğlu'nun "Olur" verdiği öğrenildi.

Güvendiği İsimler Sahaya İniyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde kritik görevlerde bulunan ve İmamoğlu'nun güvendiği birçok isim, görevlerinden istifa ederek çeşitli ilçelerde aday adaylığı başvurularında bulundu. Bu isimler arasında şu önemli isimler bulunuyor:

  • Eyüpsultan: İBB iştiraki İGDAŞ'ın Genel Müdürü Bülent Özmen, görevinden istifa ederek CHP'nin Eyüpsultan Belediye Başkanlığı için aday olacak.

  • Üsküdar: İmamoğlu'na yakın İBB bürokratlarından İstanbul Şehir Hatları AŞ. Genel Müdürü Sinem Dedetaş, AK Parti'nin gözbebeği Üsküdar'dan belediye başkanı adayı olacak.

  • Fatih: İBB Miras faaliyetleri ile gündemde olan Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Fatih Belediye Başkan adayı olarak gösterilecek.

Ekleme Tarihi: 5 Ara 2023 12:00