Güncel Güncelleme Tarihi: 18 Ağu 2016 12:09

Elazığ'daki bombalı saldırıya Hükümetten ilk yorum

Elazığ'daki hain saldırıyla ilgili ilk açıklama Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'tan geldi. Işık, "PKK, bölge halkının dertleriyle değil, küresel güçlerin istekleriyle hareket ediyor" açıklamasını yaptı.

Elazığ'daki bombalı saldırıya Hükümetten ilk yorum
Elazığ'daki hain saldırıyla ilgili hükümetten ilk açıklama Milli Savunma Bakanı Fikri ışık'tan geldi.

Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olanMilli Savunma Bakanı Fikri Işık saldırıyla ilgili şunları söyledi:

"KANLI BİR ÖRGÜT"

' ' PKK'nın ne kadar kanlı bir örgüt olduğunu gerektiğinde kendi adına mücadele ettiğini iddia ettiği sözde insanları bile öldürürken gözünü kırpmadığını 23 Temmuz'dan sonraki süreçte birkez daha gördük.

"PKK, KÜRESEL GÜÇLERİN İSTEKLERİNİ YERİNE GETİRİYOR"

PKK, bölge halkının dertleriyle değil, küresel güçlerin istekleriyle hareket ediyor.Sivilleri hedef alan bombalı saldırılar düzenlemesinin hiçbir izahı olamaz.

Küresel güçlerin maşası olduğunun göstergesi. Bunu 40 yıla yakın zamandır yapıyor ama 15 Temmuz'dan sonra güvenlik güçlerinde bir zaaf oluşmuş gibi bir fırsatçılık gibi bombalı saldırılarla eylem yapması, Ceylanpınar'da 2 polisimizi yatağında şehit etmesi gibidir.

Türkiye Cumhuriyeti, 15 Temmuz'dan daha güçlüdür. TSK içine sızmış hainleri kendi içerisinden çok büyük oranda temizlemiştir. PKK'nın içeriden destek alma şansı kalmamıştır.

Bundan sonrasını PKK'nın yöneticileri düşünsün. Bölge halkının güvenlik güçleriyle işbirliği yapması gerekiyor. Halkımız bu konudaki hazırlıkları en yakın güvenlik gücüne bildirme noktasında çok hassas, bunu artırmaları yerinde olacak

Ekleme Tarihi: 18 Ağu 2016 12:09