Otomobil Güncelleme Tarihi: 29 Kas 2023 01:36

Elektrikli araç ithalatına yeni düzenleme

Avrupa Birliği ve Serbest Ticaret Anlaşması imzalanan ülkelerden ithal edilen elektrikli araçlara ilişkin yeni düzenlemeler yapıldı.

Elektrikli Araç İtha

Elektrikli araç ithalatıyla ilgili yeni bir düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Düzenlemeye göre, Avrupa Birliği ve Serbest Ticaret Anlaşması imzalanan ülkelerden gelen elektrikli araçlar, Serbest Dolaşıma Giriş Rejimine tabi tutulacak ve gümrük beyannamelerinin tescilinde, İzin Belgesi aranacak.

İzin belgesi muafiyeti için eşyanın A.TR Dolaşım Belgesi veya ilgili Serbest Ticaret Anlaşması kapsamında menşe ispat belgesiyle gelmesi gerekiyor

İzin Belgesi düzenlemek için, eşyanın satış sonrası montaj, bakım ve onarımı için TS 12047 ve TSE K 646 standartlarında 7 coğrafi bölgede en az 20 yetkili servis istasyonunun ithalatçı tarafından kurulmuş olması gerekmektedir. Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından belgelendirme yapılacak.

Elektrikli araç alım, satım, bakım ve onarımından sorumlu kişilerin TSE veya Meslekî Yeterlilik Kurumu tarafından münhasıran elektrikli araç alım, satım, bakım ve onarımına ilişkin bir yeterlilik belgesine sahip olmaları gerekiyor.

Her bir marka için Türkiye'de en az 40 personele sahip Türkçe çağrı merkezi bulunması ve hizmet verilmesi düzenlemesi geldi.

Ekleme Tarihi: 29 Kas 2023 01:00