Bülten Güncelleme Tarihi: 31 Oca 2024 17:00

Elektrikli ısıtıcı seçiminde dikkat edilmesi gerekenler

Kış aylarında en pratik ve ekonomik ısıtma yöntemi olan elektrikli ısıtıcılar, konfor ve tasarruf kriterlerini sağlayabilmek için dikkatli bir şekilde seçilmeli

ısıtıcı

Elektrikli Isıtıcı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kış aylarında en pratik ve en ekonomik ısıtma yöntemi olan elektrikli ısıtıcılar, konfor ve tasarruf kriterlerini sağlayabilmek için dikkatli bir şekilde seçilmelidir.

Yüksek yoğunluklu halojen ampul, cihaz verimini yüzde 40 artırıyor

Elektrikli ısıtıcının verimli ısıtma yapmasını sağlayan en önemli özelliklerden biri, yüksek yoğunluklu bir halojen ampule sahip olmasıdır. Bu özellik, standart rezistanslı elektrikli ısıtıcılara göre yüzde 40 daha verimli bir ısıtma sağlar. Çünkü halojen ampul, harcadığı elektrik enerjisinin yüzde 99'nu ısıya dönüştürür.

Kısa dalga ışınım yapan ısıtıcılar tercih edilmeli

Kısa dalga ışınım yapan cihazlar, ışın iletme kabiliyeti bakımından orta ve uzun dalgalı ışınım yapan cihazlara göre daha avantajlıdır. Bu sayede daha düşük kapasiteli ısıtıcı ile daha az enerji harcayarak daha etkili ısıtma sağlanır.

IP55 su sınıfı koruması özelliği

Isıtıcıların dış hava şartlarından etkilenmeden hatta yağmur altında bile sorunsuzca çalışabilmesi için IP55 su sınıfı koruması özelliğine sahip olması gerekir.

Kademeli ısıtma fonksiyonu

Cihazın dimmer devresi sayesinde konfor şartlarına göre ayarlanabilen kademeli ısıtma fonksiyonuna sahip olması, hem konfor hem de tasarruf için önemlidir.

Kış aylarında elektrikli ısıtıcılar, en pratik ve en ekonomik ısıtma yöntemi olarak öne çıkıyor. Ancak elektrikli ısıtıcı seçerken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunuyor.

Elektrikli ısıtıcının verimli ısıtma yapmasını sağlayan en önemli özelliklerden biri, yüksek yoğunluklu bir halojen ampule sahip olmasıdır. Bu özellik, standart rezistanslı elektrikli ısıtıcılara göre yüzde 40 daha verimli bir ısıtma sağlar.

Kısa dalga ışınım yapan cihazlar da verimli ısıtma sağlayan bir diğer özelliktir. Kısa dalga ışınım yapan cihazlar, ışın iletme kabiliyeti bakımından orta ve uzun dalgalı ışınım yapan cihazlara göre daha avantajlıdır. Bu sayede daha düşük kapasiteli ısıtıcı ile daha az enerji harcayarak daha etkili ısıtma sağlanır.

Isıtıcıların dış hava şartlarından etkilenmeden hatta yağmur altında bile sorunsuzca çalışabilmesi için IP55 su sınıfı koruması özelliğine sahip olması gerekir.

Son olarak, cihazın dimmer devresi sayesinde konfor şartlarına göre ayarlanabilen kademeli ısıtma fonksiyonuna sahip olması, hem konfor hem de tasarruf için önemlidir.

Ekleme Tarihi: 31 Oca 2024 17:00