Otomobil Güncelleme Tarihi: 28 Ara 2023 12:00

Emekli gurbetçinin Türkiye'ye araç getirme süresi değişti

Cumhurbaşkanı Kararı ile yurt dışından emekli olan vatandaşların Türkiye'ye getirdikleri yabancı plakalı taşıtlar için sağlanan süre değişti.

Gümrük

Yurt Dışından Emeklilere Taşıt Süresi Düzenlemesi

Cumhurbaşkanı Kararı ile yurt dışından emekli olan vatandaşların Türkiye'ye getirdikleri yabancı plakalı taşıtlar için sağlanan süre değişti. Yapılan düzenlemeyle, bu emekli vatandaşların geçici olarak Türkiye'ye getirdikleri yabancı plakalı taşıtları, aralıksız 4 yıl boyunca ülkede kalabilecek. Karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Düzenleme kapsamında, Türkiye Gümrük Bölgesi dışında yerleşik yurt dışından emekli vatandaşlar ile Türkiye'de oturum izni almış emekli yabancılara, taşıtlarına verilen sürelerin tamamlanmasından önce başvuruda bulunmaları halinde kişi ve taşıtın yurt dışına çıkış yapmasına gerek kalmadan, yeniden 730 güne kadar süre verilmesi imkanı getirildi.

sınır

Bu düzenleme sayesinde, yurt dışından emekli vatandaşların geçici olarak Türkiye'ye getirdikleri yabancı plakalı taşıtları aralıksız 4 yıl boyunca ülkede kalabilmesi mümkün hale geldi. Ayrıca, bu hakka sahip olan vatandaşlar, taşıtlarıyla en az 185 gün süreyle ülke dışında bulunmaları halinde, bu kapsamda yeniden 4 yıl süreyle taşıt getirebilecekler.

Düzenleme, Türkiye'ye taşıtıyla giriş yapmak isteyen Avrupa Birliği ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği'nde yerleşik kişilere tanınan bir aylık süre hakkından yararlanmak isteyenler ile Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı'ndan gelen kişilere de avantaj sağlıyor.

Gümrük

Ekleme Tarihi: 28 Ara 2023 12:00