Ekonomi Güncelleme Tarihi: 1 Mar 2023 20:00

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT ilk maaşı ne zaman alacak?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi, Meclis Genel Kurulu'nda tüm partilerin oylarıyla kabul edildi ve EYT yasalaştı. İşte ilk maaşlar ne zaman?

eyt emeklilikte yaşa takılanlar

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi, Meclis Genel Kurulu'nda tüm partilerin oylarıyla kabul edildi ve EYT yasalaştı.

EYT'nin yasalaşmasının ardından ilk maaşların ne zaman yatacağı, emekli aylığı almaya hak kazanan vatandaşlar tarafından sorgulanıyor.

Peki ilk maaş ne zaman yatacak? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, maaşlarla ilgili tarih verdi.

EYT'de ilk maaşların yatacağı tarih, milyonlarca vatandaşa emeklilik yolu açan EYT düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle beraber sorgulanmaya başladı.

Mart ayında hak sahipleri, emeklilik başvurusunda bulunabilecek. Peki, EYT'de ilk maaşlar ne zaman yatacak?

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANMASIYLA BİRLİKTE BAŞVURULAR BAŞLAYACAK

EYT düzenlemesinin yasalaşması ve yasanın Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte başvuru süreci başlayacak.

BAŞVURU SONRASI MAAŞ HAKKI KAZANILACAK

İlk etapta yaklaşık 2 milyon 250 bin kişinin emekli olmasını sağlayacak düzenlemenin çıkmasının ardından başvuru yapılmasıyla birlikte maaş hakkı da kazanılmış olacak.

BAŞVURU SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

SGK'dan EYT başvurularına ilişkin uyarı

SGK, EYT başvuruları için yasanın Resmi Gazete'de yayımlanması gerektiğini duyurdu. Kurum açıklamasında, "Yürürlüğe girdikten sonra kurumumuzdan aylık talebinde bulunulması halinde aylık bağlama işlemleri en kısa sürede sonuçlandırılacaktır." denildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), EYT başvurularıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, 8.9.1999 öncesi ilk defa sigortalı olanların emekli aylığına hak kazanmasında yaş şartını kaldıran düzenlemenin TBMM Genel Kurulunda kabul edildiği hatırlatıldı.

Başvuru yapacaklara uyarıda bulunan SGK, yasal sürecin henüz tamamlanmadığını belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Söz konusu kanun henüz Resmi Gazetede yayımlanıp yürürlüğe girmediği halde çok sayıda vatandaşımız gerek e-Devlet gerekse doğrudan başvuru yolu ile Kurumumuzdan aylık talebinde bulunmaktadır.

Konuya ilişkin kanun Resmi Gazetede yayımlanıp yürürlüğe girmeden yapılan bu taleplere istinaden Kurumumuzca aylık bağlama işlemi yapılması yasal olarak mümkün değildir.

Tüm süreçler tamamlanıp Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdikten sonra Kurumumuzdan aylık talebinde bulunulması halinde aylık bağlama işlemleri en kısa sürede sonuçlandırılacaktır."

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

eyt emeklilikte yaşa takılanlar

Ekleme Tarihi: 1 Mar 2023 20:00