Spor Güncelleme Tarihi: 29 Eyl 2016 02:19

Enduro'nun kalbi yerden göğe kadar Kemer'de atacak

Dünya motosiklet yarışları takviminin en önemli duraklarından biri olan ve 2010 yılından beri Kemer’de düzenlenen Red Bull Sea to Sky için geri sayım başladı.

Enduro'nun kalbi yerden göğe kadar Kemer'de atacak
6-8 Ekim tarihleri arasında yapılacak yarış, Türkiye’nin en büyük uluslararası motor sporları etkinliği olurken, ekstrem enduro motor dünyasının ilgisini yedinci kez Türkiye’ye çevirecek. En zorlu Enduro yarışlarından biri olan Red Bull Sea to Sky’da sporcular deniz seviyesinden Olimpos Dağı’nın 2365 metre yükseklikteki zirvesine ulaşmak için kıyasıya mücadele edecek. 

Ekstrem enduro motosiklet yarışları arasında yedi yıldır bir dünya markasına dönüşen ve Türkiye’nin en büyük motosiklet yarışı olan Red Bull Sea to Sky, 6-8 Ekim 2016 tarihlerinde Antalya’nın Kemer ilçesinde Red Bull tarafından yedinci kez gerçekleşecek. Red Bull Türkiye, Kemer Enduro Motosiklet Kulübü ve XVENTURE tarafından düzenlenen Red Bull Sea to Sky; son şampiyon Wade Young, Manuel Lettenbichler, Philipp Scholz ve Andreas “Letti” Lettenbichler başta olmak üzere dünyanın en iyi Ekstrem Enduro yarışçılarını bir kez daha Kemer’de ağırlayacak.

Geleneksel hale gelen etkinlik, hızla büyüyen enduro motosiklet sporunun meraklılarını da bir araya toplayacak. Aksiyon dolu üç günde plaj, orman ve dağ olmak üzere üç farklı yarış stilinde yarışlarla sporcular tam anlamıyla deniz seviyesinden gökyüzüne çıkacak.

Deniz seviyesinden, 2365 metre yüksekliğe

Etaplarıyla gerçek bir denizden gökyüzüne deneyimi yaşatan Red Bull Sea to Sky’da amaç; deniz seviyesinde kumsaldan başlayarak, nehir yataklarını, ormanları ve kayalıkları aşıp 2365 metre yükseklikteki Olimpos Dağı’nın zirvesine motosikletle çıkmak. Üç günlük etkinlik, yarışçılara eğlenceli ve zorlu bir parkur sunuyor. Katılımcılar, aynı yarış içinde kum, çim, kayalık ve ıslak zeminlerde yarışmak zorundalar. Ekstrem enduro motosiklet yarışının çekişmesi ve heyecanlı parkuru seyirciler için de eğlenceli bir deneyim vadediyor.

6 Ekim Perşembe günü Plaj Yarışı ile başlayan heyecan, 7 Ekim Cuma Orman Yarışı ile devam edecek. Final gününde ise Tahtalı'nın zirvesine çıkılacak Dağ Yarışı sonunda 8 Ekim Cumartesi günü şampiyon belli olacak. Kemer’i sadece deniziyle turistlerin ilgisini çeken bir yer olmaktan çıkarıp dünyanın her yerinden enduro motosiklet tutkunlarını buluşturan bir mekana dönüştüren etkinlik, dünyanın en eğlenceli ekstrem enduro yarışı olarak anılıyor. 

Ekleme Tarihi: 29 Eyl 2016 02:19