Ekonomi Güncelleme Tarihi: 19 Ağu 2016 16:56

Enerjisa, özel sektörde bir ilke daha imza attı

Enerjisa, özel sektörde bir ilke daha imza attı
Enerjisa, özel sektörde bir ilke daha imza atarak, TÜFE’ye endeksli özel sektör tahvil ihracına başladı. Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin 3 yıl vadeli 200 milyon TL’lik tahvilinin tamamı satıldı. Enerjisa CEO’su Kıvanç Zaimler, “Tahvil ihracımızın ilk aşamasına gösterilen talep, piyasalarda şirketimize duyulan güvenin bir göstergesidir” dedi

Enerjisa Dağıtım Şirketleri’nden biri olan Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş, 15 Ağustos’ta 3 yıl vadeli 200 milyon TL’lik tahvil ihracını başarıyla gerçekleştirdi. Başkent, Türkiye sermaye piyasalarında, özel sektör tarafından yapılan TÜFE’ye endeksli ilk tahvil ihracına imza attı.

Enerjisa CEO’su Kıvanç Zaimler konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Enerji piyasasında zorlu koşulların hakim olduğu bir ortamda, Enerjisa Dağıtım Şirketleri 2015 yılında başarılı bir performans sergiledi. Bu başarıda diğer dağıtım şirketlerimiz gibi Başkent EDAŞ’ın sektöründeki tecrübesi, güçlü finansal yapısı ve öncü hizmetleri önemli rol oynadı. Başkent EDAŞ, Türkiye sermaye piyasalarında TÜFE’ye endeksli ilk özel sektör tahvil ihracını başarıyla tamamlayarak bir ilke imza attı” dedi.

Zaimler, şu değerlendirmeyi yaptı: “Tahvil ihracımıza gösterilen talep piyasalarda şirketimize duyulan güvenin bir göstergesidir. Başkent EDAŞ piyasa şartlarına göre önümüzdeki dönemlerde TÜFE endeksli tahvil ihracına devam ederek, hem piyasanın gelişimine katkıda bulunacak hem de yapmakta olduğu yatırımlarını destekleyecek.”

7 ilde 7.1 milyon kişinin elektrik dağıtımını sağlayan Başkent EDAŞ, söz konusu tahvil ihracıyla, finansman kaynaklarının farklılaştırılmasını ve gerçekleştirilen yatırımlar için alternatif fon yaratılmasını hedefliyor.

11-12 Ağustos 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen talep toplama sonucunda, bireysel ve kurumsal nitelikli yatırımcılara arz edilen 200 milyon TL’lik tahvilin tamamına talep geldi. Söz konusu tahviller ağırlıklı olarak bireysel emeklilik ve sigorta şirketleri, portföy yönetim şirketleri ve bankalar tarafından satın alındı. Başkent EDAŞ’ın valör tarihi 15 Ağustos 2016, itfa tarihi ise 12 Ağustos 2019 (1092 gün) olan başarılı tahvil ihracına Garanti Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılık etti.

Ekleme Tarihi: 19 Ağu 2016 16:56