Ekonomi Güncelleme Tarihi: 6 Eyl 2016 22:15

Enerjisa Satış Şirketleri'nde iki önemli atama

Enerjisa Satış Şirketleri Genel Müdürü Hüseyin Çağlar olurken, İnsan Kaynakları ve Kurumsal Yetkinlikler Başkanlığı’na Hakan Timur getirildi.

Enerjisa Satış Şirketleri'nde iki önemli atama
Enerjisa Satış Şirketleri Genel Müdürü Hüseyin Çağlar oldu

Çağlar, 20 milyon kişiye elektrik enerjisi sağlayan Enerjisa’nın satış ve pazarlama faaliyetlerini yürütecek. 

Hüseyin Çağlar, Sabancı Holding ve E.ON ortaklığındaki Türkiye’nin lider enerji şirketi Enerjisa’nın, en yenilikçi uygulamalarla sektöre yön verme vizyonu ile yönettiği elektrik perakende satış faaliyetlerinden sorumlu olacak. 

Kariyerine 1996 yılında Procter & Gamble Türkiye'de başlayan Çağlar, 2009 yılına kadar çeşitli birimlerin yönetimini üstlenirken, 2009-2012 yılları arasında ise Procter & Gamble İsviçre'de Pazarlama ve Strateji Planlama Direktörü pozisyonunda bulundu. 

2012 yılından bu yana Vodafone Türkiye’de Satış Direktörü olarak görev yapan Hüseyin Çağlar, İstanbul Atatürk Fen Lisesinden ve Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

Enerjisa İnsan Kaynakları ve Kurumsal Yetkinlikler Başkanlığı’na Hakan Timur getirildi

21 ilde 9.000’i aşkın çalışanı olan Enerjisa’nın insan kaynakları faaliyetlerini  Nisan 2016 itibarıyla yönetmekte olan Timur, aynı zamanda iletişim ve iş mükemmelliği birimlerinin yönetimini de üstlenmiştir.

Hakan Timur, Sabancı Holding ve E.ON ortaklığındaki Türkiye’nin lider enerji şirketi Enerjisa’da organizasyonel iklim ve kültür gelişimi, değişim yönetimi ve stratejik insan kaynakları süreçlerinin yönetiminin yanı sıra, iç ve dış iletişim yönetimi ile iş mükemmelliği faaliyetlerini yönetmektedir. 

2011-2016 yılları arasında Sabancı Holding-Heidelberg Cement JV ortaklığındaki Akçansa’nın  insan kaynakları süreçlerinin yönetiminden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütmüş olan Hakan Timur, kariyerine 1997 yılında Marsa-Kraft Foods International’da başladı. Ardından Sabancı Grubu’nda sırasıyla Gıda Grubu İnsan Kaynakları Müdürlüğü, Sabancı Holding İnsan Kaynakları Müdürlüğü ve Kordsa Global’de Global İnsan Kaynakları Direktörlüğü görevlerini yürüttü. 

1998-2000 yılları arasında Sabancı Holding “Talent Pool” ve 2009’da Sabancı Lider Takımı (SALT) gelişim programlarında yer alan Timur, STK’lar bünyesinde aktif rol alıp, “Profesyonel Koçluk” eğitimini tamamladı. İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü ve Sabancı Üniversitesi Enerji ve Teknoloji Yönetimi Master Programı mezunu olan Hakan Timur, evli ve 2 çocuk babası. 
 

Ekleme Tarihi: 6 Eyl 2016 22:15