Politika Güncelleme Tarihi: 21 Ara 2016 21:35

Erdoğan açıkladı: ÖSO ve Türk askeri El Bab'ı kuşattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de DEAŞ'a yönelik operasyonlarda El Bab'ın ÖSO ve Türk askeri birlikleri tarafından kuşatıldığını açıkladı.

Erdoğan açıkladı: ÖSO ve Türk askeri El Bab'ı kuşattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dört askerin şehit olduğu El Bab operasyonuyla ilgili konuştu. DEAŞ'ın son havliyle her türlü yola başvurduğunu kaydeden Erdoğan, El Bab'ın ÖSO ve Türk askeri tarafından kuşatıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani ile ortak açıklamalarda bulundu.

Burada gazetecilerin El Bab'ta sürdürülen DEAŞ operasyonuyla ilgili soruları cevaplayan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile görüştüğünü söyleyerek, El Bab'ın tamamen kuşatıldığını açıkladı. İşte Erdoğan'ın o sözleri:

"Şu anda El-Bab tamamıyla Özgür Suriye Ordusu ve askerimiz tarafından kuşatma altındadır. Tabii DEAŞ artık orada son havliyle her türlü yola başvuruyor ve canlı bomba olarak, el yapımı bombalarla her türlü saldırıyı yapıyor. Bu son kısımda tabii maalesef birkaç şehidimiz, yaralılarımız oldu ama artık El-Bab'ın Halep'le olan yol hattı tamamıyla Özgür Suriye Ordusu ve askerin kontrolü altında. Temenni ederim ki El-Bab çok daha uzamadan tamamıyla düşer ve El-Bab'ın kendi insanı, halkı kendi topraklarına yerleşme imkanını bulmuş olur."

Ekleme Tarihi: 21 Ara 2016 21:35