Kulis Güncelleme Tarihi: 5 Ara 2023 14:00

Erdoğan Bahçeli pazarlığı: 3 büyükşehir MHP'ye gitti iddiası

Yerel seçimlere yönelik kulis bilgileri ortaya çıkmaya devam ederken, Cumhur ittifakında Erdoğan ve Bahçeli'nin 3 büyük şehri MHP'ye vereceği iddia edildi.

recep tayyip erdoğan devlet bahçeli

Cumhur’da ‘Aday’ Pazarlıkları: '3 Büyükşehir MHP'de' İddiası

Yerel seçimlere yönelik kulis bilgileri ortaya çıkmaya devam ederken, Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, tv100'de katıldığı programda çarpıcı bir iddiada bulundu. Burhan, Cumhur İttifakı'nın Mersin, Adana ve Manisa'da büyükşehir adayının Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) olmasının kesinleştiğini öne sürdü.

"Kesinleşti"

Geçen hafta AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bir araya geldiğini hatırlatan Burhan, bu görüşmenin lokal seçimlere dair önemli kararların alındığı bir platform olduğunu ifade etti. Burhan, "Bugüne kadar MHP ve AK Parti heyetleri arasındaki görüşmelerde yerel seçimle ilgili ana hatlar ile iskeleti oluşmuştu. Bir iki noktada ihtilaf vardı. Bu görüşmede adaylıklar, 50+1 meselesi ve anayasa meselesi konuşuldu" şeklinde konuştu.

Gazeteci Burhan, Cumhur İttifakı'nın Mersin, Adana ve Manisa'da adayının kesin olarak MHP'den olacağı bilgisini paylaştı.

Ekleme Tarihi: 5 Ara 2023 14:00