Güncel Güncelleme Tarihi: 4 Mar 2026 20:51

Erdoğan: Caydırıcılığımızı artırmak zorundayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay semalarında imha edilen İran mühimmatına ilişkin ilk kez konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hatay füze

Erdoğan, Türkiye’nin hava sahası güvenliğinde taviz verilmeyeceğini söyledi.

📍 Ankara – 4 Mart 2026 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mehmetçik ile İftar programında yaptığı konuşmada Orta Doğu’daki gelişmelere ve Türkiye hava sahasında imha edilen İran mühimmatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, Türkiye’nin güvenliği için askeri caydırıcılığın güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.


🛡️ “Hava sahamızın güvenliğinde işi şansa bırakmıyoruz”

Erdoğan, İran’dan ateşlenen ve Irak ile Suriye hava sahasını geçtikten sonra Türkiye hava sahasına yönelen mühimmatın Doğu Akdeniz’de konuşlu NATO hava ve füze savunma sistemi tarafından imha edilmesi hakkında ilk kez konuştu.

“Ebedi yurdumuz olan bu topraklarda yaşamak istiyorsak caydırıcılığımızı sürekli artırmak zorundayız. Hava sahamızın güvenliği konusunda işi şansa bırakmıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada güvenliğin güçlü bir savunma kapasitesi gerektirdiğini ifade etti.


⚔️ “Ateş çemberinin ortasında istikrar adasıyız”

Konuşmasında Türkiye’nin bulunduğu bölgedeki güvenlik ortamına da değinen Erdoğan, Orta Doğu’daki çatışmaların arttığını söyledi.

“Bugün etrafımızda adeta bir ateş çemberi varken bir istikrar adası olarak temayüz ediyorsak bunu milli seciyemize ve kahraman ordumuzun caydırıcılığına borçluyuz.”

Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin eğitim, donanım ve operasyon kabiliyetiyle Türkiye’nin güvenliğinin en önemli teminatlarından biri olduğunu belirtti.


✈️ Savunma sanayii ve askeri güç vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında savunma sanayii alanındaki gelişmelere de değindi. Türkiye’nin savunma ve havacılık alanında ihracat rekorları kırdığını belirten Erdoğan, NATO tatbikatlarında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin önemli başarılar elde ettiğini söyledi.

“Ecdadımızın ‘Ey şanlı ordu ey şanlı asker’ diyerek yüreklendirdiği kahraman ordumuza her türlü desteği vererek daha da güçlendirmeye devam ediyoruz.”


🔎 Bölgesel gerilim yakından izleniyor

İran’dan ateşlenen mühimmatın Türkiye hava sahasında imha edilmesi, Orta Doğu’daki çatışmaların bölgesel güvenlik üzerindeki etkisini yeniden gündeme taşıdı.

Yetkililer, Türkiye’nin sınır ve hava sahası güvenliğine yönelik tehditlerin yakından takip edildiğini ve gerekli askeri önlemlerin alındığını belirtiyor.

Ekleme Tarihi: 4 Mar 2026 20:51