Politika Güncelleme Tarihi: 3 Ara 2016 17:43

Erdoğan'dan AK Parti-MHP uzlaşmasına ilk yorum

Alibeyköy'de toplanan kalabalığa hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa değişikliği görüşmelerinde AK Parti-MHP uzlaşmasıyla ilgili "Hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.

Erdoğan'dan AK Parti-MHP uzlaşmasına ilk yorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahçeli-Yıldırım uzlaşmasından sonra ilk kez konuştu. Erdoğan, "Bugünlerde iktidar partisiyle, MHP arasındaki anayasa görüşmesinin, milletimiz için devletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.

"HAYIRLARA VESİLE OLSUN"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alibeyköy'de toplanan kalabalığa hitap etti. Anayasa görüşmelerine değinen Erdoğan, "Bugünlerde iktidar partisiyle, MHP arasındaki Anayasa görüşmesinin, milletimiz için devletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

YILDIRIM VE BAHÇELİ UZLAŞMIŞTI

Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önceki gün anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi konusunu Çankaya Köşkü'nde görüşmüş, iki lider ortak açıklama yapmıştı. Başbakan Yıldırım haftaya MHP ile mutabık kalınan metnin Meclis'e sunulacağını kaydetmişti. Yıldırım, değişiklikte seçilen Cumhurbaşkanı'nın partisiyle ilişkisinin süreceğini söylemişti.

"YAZA REFARANDUM OLABİLİR"

Yıldırım, "Meclis görüşmeleri tamamlandıktan sonra 60 gün içinde referandum öngörülüyor. Meclis çalışmalarının tamamlanmasından sonra, bütün her şey yolunda giderse yazın başında böyle bir durum olabilir" diye konuşmuştu. Açıklamanın ardından AK Parti grubunda anayasa değişiklik teklifi imzaya açılmıştı.

Ekleme Tarihi: 3 Ara 2016 17:43