Politika Güncelleme Tarihi: 14 Ara 2016 15:29

Erdoğan'dan İstanbul'da anlamlı ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vali ve emniyet müdürleri ile görüşerek emniyet teşkilatının terörle mücadelede yetkilerini kullanmaktan çekinmemelerini devlet olarak arkalarında olduklarını söyledi.

Erdoğan'dan İstanbul'da anlamlı ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehitlerin yolculuğunun boş bir yolculuk olmadığını söyleyerek "Rabbim, inşallah bizlere de bu makamı lütfetsin" diye dua etti. Polislere "terörle mücadelede kendilerine verilen hakları kullanmaktan çekinmeyin" diye seslenen Erdoğan, devlet olarak arkalarında olduklarını söyledi.

Erdoğan, İstanbul'daki terör saldırısında şehit düşen polis memuru Haşim Usta için Fatih Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katıldıktan sonra Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünü'ne gitti. Basına kapalı

Asla zalime merhamet etmeyin, gereği neyse onu yapın. Hele hele teröristse...

gerçekleşen ziyaret, yaklaşık 30 dakika sürdü. 

"DEVLET OLARAK ARKANIZDAYIZ"

Erdoğan çevik kuvvet polislerine "Devlet olarak, hükümetimiz olarak arkanızda biz varız. Size verilmiş olan hakları kesinlikle terörle mücadelede kullanmakta çekinmeyin. Bu hakkınızı kullanın. Eğer zalime merhamet ederseniz, mazluma ihanet etmiş olursunuz. Asla zalime merhamet etmeyin, gereği neyse onu yapın. Hele hele teröristse..." tavsiyelerinde bulundu. Erdoğan ziyaretinde şunları söyledi:

"TÜRKİYE'NİN VE TÜRK'ÜN GÜÇLENMESİNE BUNLARIN ASLA TAHAMMÜLÜ YOK"

"Son zamanlardaki bütün bu terör eylemleri tabi ki; Batıcı güçlerin, Emperyal güçlerin, güçlenmekte olan ülkemizi parçalamaya yönelik attıkları adımlardır. Türkiye'nin ve Türk'ün güçlenmesine bunların asla tahammülü yok. Bundan çok rahatsızlar. İstedikleri kadar buna tahammül etsinler veya etmesinler... Bizim buna imanımız var, bizim buna kararlılığımız var; bu ülke, tarihte olduğu gibi o güçlü yerine yeniden yerleşecektir, oturacaktır. Bunu beraber yapacağız. 

"PEYGAMBERLİK MAKAMINDAN SONRA EN YÜKSEK MAKAM ŞEHİTLİK MAKAMIDIR"

Rabbim şehitlerimize, tekraren söylüyorum, rahmet eylesin. Ama Kur'an-ı Kerim'de müjdesini veriyor: Allah yolunda öldürülenlere 'ölüler' demeyiniz. Onlar 'dirdirler' siz, bilemezsiniz. Bir çok ayette de Rabbimin ifadleri var. Rabbim, cenneti karşılığında, sizin bu atacağınız adımları ne yapar? 'Satın alır.' ifadesi geçiyor. Çok manidardır. Onun için bu yolculuğunuz boş bir yol değil, boş bir yolculuk değil. Rabbim, inşallah bizlere de bu makamı lütfetsin. Ve bu yoldu hep beraber omuz omuza yürüyeceğiz. Hani, 'Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber sana ağuşunu duruyor peygamber' diyor ya Akif... Böyle müjdeler var yahu. Sevgili peygamberimiz ağuşunu açmış, şehitleri bekliyor. Ve peygamberlik makamından sonra en yüksek makam şehitlik makamıdır.

"ASLA ZALİME MERHAMET ETMEYİN, GEREĞİ NEYSE ONU YAPIN"

İnşallah, bu tecrübeler bundan sonraki süreçte bize çok daha farklı bir güç katar. Ve şunu da, bakın, açık ve net söylüyorum, şu anda ekranları başında bizi izleyenler, onlar da bunu duysun, millet bunu duysun: Devlet olarak, hükümetimiz olarak arkanızda biz varız. Size verilmiş olan hakları kesinlikle terörle mücadelede kullanmakta çekinmeyin. Bu hakkınızı kullanın. Eğer zalime merhamet ederseniz, mazluma ihanet etmiş olursunuz. Asla zalime merhamet etmeyin, gereği neyse onu yapın. Hele hele teröristse... Biliyorsunuz ki, bu teröristtir... Size bu devletin yasalarda verdiği yetkiler var. Valimiz, emniyet müdürlerimiz hepsiyle konuştuk. bunu, 'bütün teşkilatımıza anlatacaksınız, öğreteceksiniz. Hiç çekinmeyecekler, gereği neyse, gereğini yapacaklar. Bizler de devlet olarak her zaman tüm polis teşkilatımızın, silahlı kuvvetlerimiz, korucularımızın, hepsinin yanında arkasında olacağız. Az önce Haşim Usta kardeşimi cenazesindeydik. Cenaze merasiminde, eşi ve iki yavrusuyla orada görüştüm. Eşinin dik duruşu hakketen beni de imrendirdi. Ve çocuğuna, oradaki nasihati beni imrendirdi. Mesele budur. İnşallah, bu dik duruşumuzu sonuna kadar sürdüreceğiz."

Ekleme Tarihi: 14 Ara 2016 15:29