Erzurum’da noter krizi: Yedinci noterlik boş kaldı
Adalet Bakanlığı iki kez ilana çıktı, ama Erzurum Yedinci Noterliği’ne kimse talip olmadı. 2 milyon TL’lik gelir bile ilgiyi çekmedi.
📜 Adalet Bakanlığı Erzurum’da yeni bir noterlik kurmak istiyor ama kimse bu görevi üstlenmiyor. 2024 yılı için 2 milyon TL gelir öngörülen Erzurum Yedinci Noterliği, ikinci kez ilana çıkılmasına rağmen boş kaldı.
📍 Resmi Gazete’de bugün yayımlanan ilana göre, birinci sınıf noterlik statüsündeki Erzurum 7. Noterliği’ne yapılan iki ayrı başvuru çağrısı da karşılık bulamadı.
📌 Yasal düzenleme gereği, boş kalan noterlikler için:
- Öncelikle üst sınıf ya da aynı sınıftaki noterler başvurabiliyor.
- Başvuru olmazsa bir alt sınıftaki noterler de talepte bulunabiliyor.
- Bu kapsamdaki atamalarda görev süresi şartı bir yıla indiriliyor.
📥 Başvurular www.vatandas.uyap.gov.tr üzerinden güvenli elektronik imza, e-Devlet şifresi veya mobil imza ile yapılabiliyor.
📆 İlana göre noter olmak isteyen adaylar ya da başvurudan vazgeçenler, bu taleplerini ilan tarihinden itibaren bir ay içinde elektronik ortamdan bildirmek zorunda.
🗺️ Erzurum Yedinci Noterliği nereye açılacak?
Erzurum 7. Noterliği’nin açılacağı bölge şu sınırlar içinde olacak:
📍 Adnan Menderes Caddesi ile Cahar Dudayev Caddesi’nin kesişiminden başlayarak
📍 E80 Karayolu ile kesişim noktasına kadar uzanan alan ve bu güzergâhı çevreleyen caddeler ile 100 metre derinlikleri.
👥 Hukuk camiasında merak edilen soru şu:
“Geliri yüksek, merkezi bir bölgede kurulacak bir noterliğe neden kimse başvurmuyor?”