Köşe Yazısı Güncelleme Tarihi: 29 Mar 2023 12:00

Eski beni bırakmak

Hiçbir varlık hakikati samimiyetle arayışa tesadüfi gelmez. Daha önce de söylediğim gibi bunu tetikleyici olaylar durumlarla itilir öz tarafından.

Hakikat

Hiçbir varlık hakikati samimiyetle arayışa tesadüfi gelmez. Daha önce de söylediğim gibi bunu tetikleyici olaylar durumlarla itilir öz tarafından.

Bu bir kavuşmadır. Bu sizden önce sizden sonra da olacak olan sonsuz sınırsız olana kavuşma heyecandır. Her şeyi bilen... Yaradılışın tüm bilgisini çekirdeğinde saklayan...tohum toprağa atılır, çiçek verir, olgunlaşır ve yeniden toprağa düşer.

Bu en önemli aşama ve belki de en zorudur; eski benliği bırakmak ve yeni bir bilince yol almak...rüya fark edilmiş, birlik bilinci dediğimiz her yerde hak ki görme süreci henüz başlamamıştır. Burası aydınlanma noktasıdır.

Burası ölümdür. Artık içerideki öz açığa çıkma heyecanıyla gerekli sebep ve olaylar örgüsünü size sunacaktır. Bu aşamada insanın kendini sorgulamaya başladığı süreç hakikat arayışında ‘gerçek sandığımız kişilik olguları kolay terkedilemez. Burada zihni işleyişini sistemini, öğrenmek gerek.

Tüm bu dünyaya geliş amacımız bu noktaya gelmek içindi. Tüm argümanlar yaşananların rüya olduğunu fark etmek... Ama nasıl?

Bu yaşımıza kadar öğretilenler, öğretiler, kimliklerinin, tutunduklarımız, bağımlılıklarımız, sorgulamak bırakmak ve tüm duygu durumları dengeye getirilmeli. Tüm bu yaşadığımız hayatın bir rüya olduğunu bilmek gerçekten şok etkisi yaratıyor ilk başta.

Mum

Ne yani tüm bunlar rüya mı?

Tüm bu yaşadıklarımın ve bu seçimlerin sebebi ben miyim? Burada cesaret samimiyet kararlılık ve ciddiyet gerekir.

Ya kader, atalardan gelenler, toplumsal bilinçten aktarılanlar. Gittikçe derinleşen bu durum zorlayacaktır bu aşamada. Burası en kritik noktadır. Vazgeçmeyin...

Zihnin işlevi tüm bu oyunları yaratmaktır ve güzelce oynamaktır. Ama burada içerden merkezden öz seslenmeye başlamıştır. Bağlantı sağlam olmasa da dürtmeye başlamıştır.

O yüzden bu yol kalple gidilir buradan sonra zihin devreden çıkar. İman burada gereklidir. Ruh hali burada değişkendir demiştik.

Burası tasavvufta Mulhimme Girdabı dediğimiz yerdir. “Git-Gel”ler yaşarız. Ne uyanış var ne uyku arada derede boşlukta kalmış gibi ama hakikat karanlıkta ve sessizlikte açığa çıkar.

Teheccüd namazı da gecenin bir yarısında kalkıp sessizlikte Allah’la bir olma halidir.

Ekleme Tarihi: 29 Mar 2023 12:00