Politika Güncelleme Tarihi: 13 Şub 2024 12:00

Eski CHP Milletvekili Gürsel Tekin CHP'den istifa etti

Eski CHP Milletvekili Gürsel Tekin, CHP'nin Esenyurt'tan başkan adayı göstereceği konuşulurken partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Gürsel Tekin

Gürsel Tekin, CHP'den İstifa Etti: Esenyurt Belediye Başkan Adaylığına Hazırlanıyor

Eski CHP Milletvekili Gürsel Tekin, CHP'nin Esenyurt'tan başkan adayı göstereceği konuşulurken partisinden istifa ettiğini duyurdu. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, partisini eleştiren Tekin, objektif koşulların, liyakat ve ehliyetin olmadığı, parti içi hemşericilik, gruplaşma, ekipleşme ilişkileri ile makam ve mevkilerin dağıtıldığına dair ifadeler kullandı.

Gürsel Tekin, CHP'yi Türkiye'de iktidar mücadelesi yerine parti içi iktidar mücadelesinin öne çıktığı, emek veren insanların dışlandığı bir parti olarak eleştirdi. Ayrıca, parti hukukunun ve emekçilerin haklarının yok sayıldığına ve ideoloji yerine kişisel ilişkilerin belirleyici olduğu bir yapıya dönüştüğüne vurgu yaptı.

İstifasının ardında, Tekin'in Esenyurt Belediye Başkan Adaylığı iddiaları dikkat çekiyor. Gürsel Tekin'in politik kariyerinde daha önce CHP Genel Sekreterliği gibi önemli görevlerde bulunduğu biliniyor. Ardahan Göle doğumlu olan Gürsel Tekin, 17 Haziran 1964 doğumlu ve serbest ticaretle uğraşmış bir siyasetçidir.

gursel-tekin-tweet

Gürsel Tekin'in istifası, CHP içindeki bazı dinamiklere ve önümüzdeki yerel seçimlere dair spekülasyonlara neden olabilir.

Ekleme Tarihi: 13 Şub 2024 12:00