Yaşam Güncelleme Tarihi: 16 Ara 2016 11:09

Evliyken başkasını sevmek günah mı?

"Çiftler birbirlerini sevmeye gayret etmelidir" diyen Nihat Hatipoğlu evliyken başkasına aşık olunursa nasıl hareket etmeli sorusuna da yanıt verdi. Din böyle bir durumu kabul eder mi?

Evliyken başkasını sevmek günah mı?

Evliyken başkasını sevmek günah mı? Evliliklerde sevgi biter ve başka birisine aşık olunursa ne yapılmalı? İlahiyat Profesörü Nihat Hatipoğlu cevapla.tv izleyicileri için cevapladı.

"NİKAH AKİT DEMEKTİR"

"Karı koca birbirleriyle sözleşme imzalımış gibidir." diyen Hatipoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:  "Zaten nikahın anlamı akittir. Hocanın yanında kabul ettim, ona vardım, onu aldım demek de bu akidi sözle de kabul etmek demektir. Bu nedenle de birbirlerini sevmeye gayret etmeliler. Bazen sevgi bitebilir. Mümkündür. Yeni çağda diyorlar ya ben ondan elektrik alamıyorum."

HALİFE ÖMER'E GELEN BİR ADAM...

Nihat Hatipoğlu ardından Hz. Ömer zamanında yaşanan bir olayı anlattı:

"Hz. Ömer'e gelir birisi der ki "ben karımı boşamak istiyorum." Halife Ömer, "niye boşuyorsun" der. Adam "Artık, onu sevmiyorum, eski muhabbetim kalmadı" diye yanıt verir.

Hz. Ömer çok zarif bir yanıt verir: "Sen sanıyor musun ki bütün evlilikler sevgiyle devam eder. Vefa yok mu? Sır yok mu? Eskinin hatırı yok mu? Git karınla evliliğini devam ettir."

AHİRETTE SEVAP KAZANMAK İÇİN...

Nihat Hatipoğlu, evli birine aşık olan, ya da evli olduğu halde başkasına aşık olanların ne yapması gerektiğini ise şöyle anlattı:

"Evlilik bu, böyle devam etmesi lazım. Ama bazen evli olan birisi, başkasına muhabbet besleyebilir, ya da evli olan birisine karşı muhabbet besleyebilir. Burada yapılması gereken iffetiyle duracak, o sevgisini belirtmeyecek, göstermeyecek... Evli olan bir kadına ya da erkeğe seni seviyorum şeklinde bir şeyi ihsas ettirmek dinen haramdır. Mevcut olan yuvayı bozmak demektir. Din bunu kabul etmez. Bunu hissettirmeyecek, söylemeyecek, belirtmeyecek. Bundan dolayı da ahirette büyük sevap kazanacaktır."

Ekleme Tarihi: 16 Ara 2016 11:09