Spor Güncelleme Tarihi: 11 Kas 2016 23:20

Fatih Terim'den Arda Turan'a üstü kapalı mesaj

Fatih Terim, Kosova maçı öncesinde gerçekleştirdiği basın toplantısında, Arda Turan'ın millilik sayısından dolayı kaptan olabileceğinin sinyalini verdi.

Fatih Terim'den Arda Turan'a üstü kapalı mesaj
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Takım'ın Kosova ile oynayacağı maçtan önce basın toplantısı düzenledi. Terim'in basın toplantısına futbolcular Cengiz Ünder, Okay Yokuşlu ve Kaan Ayhan da katıldı. Terim, basın toplantısında maç dışında herhangi bir soru almadı. Kaptanlık hakkında da konuşan Terim, Arda Turan ya da Mehmet Topal'ın kaptan olmasının bir sorun olmadığını ancak Arda'nın millilik sayısından dolayı kaptan olacağının sinyalini verdi.

MİLLİ FUTBOLCULARIN AÇIKLAMALARI

Okay Yokuşlu: "Bu yaşımızda bu ortamda olmak bizler için büyük bir tecrübe. Uluslararası alanda mücadele ediyoruz, genç ve tecrübeli oyuncular harmanlanmış durumda ve bunları sahaya yansıttığımız zaman çok daha iyi olacaktır.

Cengiz Ünder: "Herkesin hayali milli takımda oynamak. Bugünlere gelene kadar çok çalıştım, bu sezona da iyi başladım. Burada olmaktan dolayı da gururluyum ve onurluyum. Milli Takım'da olduğum için Fatih Terim ve ekibine çok teşekkür ederim, milli takımda kalıcı olmak istiyorum"

Kaan Ayhan: "Ben kendimi orta alanda daha rahat görüyorum ve orada oynamayı seviyorum ancak hocamız bana nerede görev verirse orada oynarım. Sağ bekte de oynarım. Oynadığım her maçta mutlu oluyorum. Bir gün tabii ki Türkiye'de oynamak isterim ancak şu anda başka takımda oynuyorum ve oraya konsantre oluyorum"

"MAÇ DIŞINDA SORU ALMAYACAĞIM..."

Kosova maçı dışında herhangi bir soru almayacağını ifade eden Terim, " Kosova ile çok önemli maçımız var, 24 saat kala maça Kosova maçı dışında başka bir soruya cevap vermeyeceğim. Maçtan sonra gereken tüm sorulara cevap vereceğim. Gerek oyuncuların, gerekse bizlerin etkilenmesini istemiyorum, daha önce bu durum yaşandı. Maçtan sonra konuşuruz.

Kosova maçının herkes kolay geçeceği düşünülüyor ancak bizce böyle değil. Bizim için en ufak bir sıkıntıya tahammülümüz yok. Bundan önce düştüğümüz tuzağa düşmeyeceğiz. Burada buna müsade etmeyeceğim. Maçtan sonra varsa sorunuz cevaplarız. Kosova ile ilgili milli takımla ilgili konuşalım. 1-2 sakat futbolcumuz var, bu isimler belki olmayabilir. Bazı mevkilerde fazla oyuncumuz var, belki onlar dışarıda kalabilir."

"HIRVAT MAÇINDA HERKES 4-5 DİYORDU"

Gruptaki durumu da değerlendiren Terim, " Hırvatistan beraberliği ile iyi başladık ancak sonraki iki maçta da galip gelememek istemediğimiz bir şeydi. Olaylara realist bir şekilde bakarsak; 2-0'dan Ukrayna ile berabere kalmamız başarı; ancak kendi sahamızda kazanamamamız başarısızlık. İzlanda'ya 3-0 kaybetmemiz normal karşılanabilir. Tam kadroyla da kaybetmiştik ve daha sonra kazanıp EURO2016'ya gitmiştik.

Milli Takım'ın EURO2016'da olması başarılı bir durumdu, Hollanda'nın olmadığı bir turnuvada mücadele ettik. 15 maç yenilmeyen bazen de 3 maç kazanamayabilir, biz 3 puan aldıkça yukarıdaki yerimizi her geçen gün alacağız. Hırvatistan maçının beraberliği, İzlanda yenilgisi bizim için küçük bir avantaj. Bu iki takımla da kendi sahamızda olacak. Bizim kaybımız aslında iki puandır. Hırvatistan maçından 4-5 beklenirken; bu çocuklar çıktılar ve puan aldılar" şeklinde konuştu.

"GENÇ OYUNCULAR İLE DOĞRU MESAJ VERDİK"

Kosova maçının kadrosu hakkında da konuşan Terim, "Doğru mesaj olabilecek oyuncular ile bugün sizlerin karşısına çıktık. Genç ya da tecrübeli ayrımı yapmıyorum. Cengiz, Okay ve Kaan da bizim yaş gruplarından A Milli Takım'a geldi. Bir silsile var. Milli Takım hocalarımıza da teşekkür ediyorum. Ümit Milli Takım görevini yapmıştır, biz buraya 7-8 oyuncu almışız. Bir kaç genç futbolcuyu daha alacağız yakında ancak bu durum tecrübeli oyuncuları almamamız anlamına gelmiyor. Oğuzhan da genç, Hakan da genç" ifadelerini kullandı.

"MİLLİ TAKIM'DA ÇOK İYİ BİR HAVA VAR"

Milli Takım'daki havanın çok iyi olduğunu ifade eden Terim, "Kaptan kim çıkacak? Burada bir sorun yok, millilik sayısı olarak Arda daha fazla gözüküyor. Daha önce de Mehmet Topal oldu. Bu konuda bir sıkıntı yok. Şu anda çok iyi bir milli takım havası gözüküyor. Son dönemde çok iyiydi ama bu kez daha farklı bir ortam var. Tarih umarım tekrardan ibaret olur.

Geçtiğimiz gruba da kötü başlamıştık ancak daha sonra iyi gittik. Yine iyiye gideceğimizi seziyorum. İstekli, arzulu ve her geçen gün daha fazla gelişen bir Kosova var. Kolay bir maç olmayacak. Ukrayna - Kosova maçı iyi bir örnek aslında. Antrenman ve kamptaki gidişten son derece memnunum" dedi.

"HERKES HERKESİ HER YERDE YENEBİLİR"

Gruıptaki son durumu da değerlendiren Terim, "Kimse hesaplamayı yaparken üç maçı da kazanırız demez ama hedefimiz 9 puandı. Grupta hiçbir takımın 9 puanı yok. Kağıt üstünde ve saha üzerinde bazı zorluklar var. Önümüzde Kosova ve Finlandiya maçları var, umarım sürprize denk gelmeyiz ki bizim için ciddi bir sürpriz var. İki maçlar sonucunda olağanüstü bir hal olmazsa üst tarafta enterasan bir hal olacaktır.

Önümüzdeki süreçte bir tek Ukrayna'ya gideceğiz. İzlanda ya da Hırvatistan gelip sizi burada yenemez mi, yenebilir ama biz de yenebiliriz. Mecbur kaldığımız zaman yeneriz, bazen bazı şeyleri hatırlatmamız lazım, ufak ufak bunları hatırlatmak gerekiyor.

Biz de unutuyoruz zaman zaman, insanın kendisinin de ne yaptığını hatırlaması gerekiyor. İki maç sonunda neye oynamamız, neye göre bir strateji gerçekleştirmemiz gerekene bakacağız. Kırılmaların çok fazla sayıda olacağı bir gruptayız" ifadelerini kullandı.

Ekleme Tarihi: 11 Kas 2016 23:20