Spor Güncelleme Tarihi: 31 Eki 2016 21:54

Fatih Terim Kosova maçında bir ilke imza atacak

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Kosova maçına genç futbolcular Emre Çolak, Kerem Demirbay, Suat Serdar, Ömer Ali Şahiner ve Kubilay Kanatsızkuş'u çağırarak bir sürprize imza atacak.

Fatih Terim Kosova maçında bir ilke imza atacak
A Milli Takım, Dünya Kupası Grup Elemeleri 4. maçında sahasında Kosova'yı ağırlamaya hazırlanıyor. 12 Kasım Cumartesi günü Antalya'da oynanacak maç öncesi Fatih Terim'in kadroyu oluşturma çalışmaları devam ediyor. Kulislerde konuşulanlara göre Terim, Kosova'ya karşı yeni bir sürpriz kadroya imza atabilir.

ARDA TURAN, BURAK YILMAZ ÇAĞRILACAK MI?

Dünya Kupası Elemeleri öncesi Arda Turan, Burak Yılmaz, Selçuk İnan, Caner Erkin, Hakan Balta ve Gökhan Gönül'e milli davet gönderilmemişti. Daha sonra Hakan Balta ve Caner Erkin kadroda kendilerine yer bulsa da özellikle Arda Turan'ın olmaması uzun süre gündemi meşgul etmişti.Fatih Terim'in Kosova'ya karşı da Arda'ya milli davet göndermeyeceği konuşuluyor. Özellikle basın önünde verdikleri demeçler nedeniyle Arda ve Burak, Terim'in kadroda düşünmediği isimlerin başında geliyor.

Ancak kadroya İspanya'dan başka bir isim çağrılabilir. O isim; Emre Çolak...

Sezon başında Deportivo La Coruna'ya giden ve gösterdiği performans ile geçen ay takımının La Liga'da en iyi futbolcu seçilen Emre Çolak'ın yeniden A Milli Takım kadrosunda olması bekleniyor. Bu sezon 5 La Liga maçına çıkan Emre 1 de asist kaydetmişti.

ALMANCILARA DAVET GİDEBİLİR

Terim'in kadroda düşündüğü isimlerden iki tanesi de Almanya'dan. Hoffenheim'lı Kerem Demirbay ve Mainz'lı Suat Serdar. Fatih Terim her iki oyuncuyu da takip ettiklerini ve Türkiye'ye kazandırmak istediklerini söylemişti.

ORTA SAHAYA YENİ KAN

23 yaşındaki Kerem Demirbay merkez orta saha olarak oynuyor. 19 yaşındaki Suat Serdar da defansif özellikleri gelişmiş bir başka orta saha oyuncusu. Özellikle sakatlık nedeniyle kadroda olması beklenmeyen Ozan Tufan ve sakatlıktan yeni çıkan Oğuzhan'ın yerine bu iki isim düşünülüyor.

GENÇ FORVET NEDEN OLMASIN?

Yazdan bu yana hemen her maç öncesi sürpriz bir isme kadroda şans veren Fatih Terim'in Kosova maçındaki sürprizinin ise Süper Lig'den olması bekleniyor.

Ligde topladığı 19 puanla 4. sırada yer alan Bursaspor'un 19 yaşındaki golcüsü Kubilay Kanatsızkuş'un Terim tarafından kadroya çağrılabileceği iddia ediliyor.

Takımıyla 8 maça çıkan ve 2 gol 2 asist kaydeden genç oyuncu saha içindeki efektif performansı ile milli takım yetkililerini etkilemiş durumda.

Terim'in Hamza Hamzaoğlu'ndan da 'olumlu' referans aldığı Kubilay'a görece güçsüz Kosova kadrosunda yer vermesi ihtimaller dahilinde.

SAĞ TARAFA KONYA TAKVİYESİ

Fatih Terim ve kurmaylarının belirleyeceği kadronun diğer bir sürpriz beklentisi de Atiker Konyaspor'dan Ömer Ali Şahiner.

Uzun süredir ligin iyi top oynayan takımlarından birisi olmasına karşı son dönemde düşüş yaşayan Konyaspor'un performansı yüksek isimlerinden Ömer Ali, Gökhan Gönül'ün yokluğunda alternatifsiz kalan Şener Özbayraklı'nın arkasında ikinci sağ bek olarak düşünüldüğü belirtiliyor.

Tüm bu isimler, kulislerin konuştuğu ve kadroya düşünülen isimler. Fatih Terim ve ekibinin yaptığı çalışmalar sonucunda oluşacak nihayi kadroyu ise 12 Kasım'a birkaç gün kala resmen açıkladığında hep birlikte göreceğiz...

( Sabah)

Ekleme Tarihi: 31 Eki 2016 21:54