Bilim ve Teknoloji Güncelleme Tarihi: 1 Şub 2024 01:00

FBI Çin'in ABD'yi hedef alan siber saldırısından kaygılı

FBI Direktörü Christopher Wray Çinli bilgisayar korsanlarının ABD'ye "ortalığı kasıp kavurmaya ve gerçek dünyaya zarar vermeye" hazırlandıklarını söyledi.

FBI Direktörü Christopher Wray

FBI Direktörü Christopher Wray Çarşamba günü Çinli bilgisayar korsanlarının ABD'ye "ortalığı kasıp kavurmaya ve gerçek dünyaya zarar vermeye" hazırlandıkları konusunda uyardı.

Wray, Çin Komünist Partisi Temsilciler Meclisi Seçim Komitesi'ne şunları söyledi : "Çin'in bilgisayar korsanları, Çin'in saldırı zamanının geldiğine karar vermesi durumunda Amerikan vatandaşlarına ve topluluklarına zarar vermek ve gerçek dünyada zarar vermek için Amerikan altyapısı üzerinde konumlanıyor."

Her ne kadar siber yetkililer Çin'in saldırgan siber yetenekleri konusunda uzun süredir alarm veriyor olsa da, Wray'in dramatik kamu uyarısı, ABD hükümetinin tepesindeki Çinli bilgisayar korsanlarının ülke çapındaki kritik altyapılara yönelik oluşturduğu tehdit konusunda büyük düzeyde endişe bulunduğunun altını çiziyor. Ulusal Güvenlik Teşkilatı başkanı ve diğer üst düzey ABD'li yetkililer de Çarşamba günü panelin önünde Çin'in siber faaliyetlerine ilişkin ifade verdi.

Wray, Çin hükümeti destekli bilgisayar korsanlarının su arıtma tesisleri, elektrik altyapısı ve petrol ve doğal gaz boru hatları gibi şeyleri hedef aldığını söyledi.

Wray, Çinli bilgisayar korsanlarının "bizi güvende ve refah içinde tutan sivil kritik altyapıyı bulup yok etmeye veya bozmaya hazırlanmak için" çalıştığını söyledi. "Açık konuşalım: Kritik altyapımıza yönelik siber tehditler, fiziksel güvenliğimize yönelik gerçek dünya tehditlerini temsil ediyor."

Çin hükümeti daha önce hackleme çabaları iddialarını reddetmişti.

Duruşma, ABD'li ve Çinli yetkililerin iki süper güç arasındaki ilişkilerdeki gerilimi hafifletmeye yönelik büyük çabalarının ardından geldi. CNN'in Salı günü özel olarak bildirdiğine göre, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Kasım ayında yapılan bir toplantıda ABD Başkanı Joe Biden'a Çin'in 2024 ABD seçimlerine müdahale etmeyeceğine dair güvence verdi . Kaynakların CNN'e verdiği bilgiye göre, bu güvence Çin dışişleri bakanı tarafından geçen hafta sonu Biden'ın ulusal güvenlik danışmanına yinelendi. ABD'li yetkililer Xi'nin sözünü tutup tutmadığını yakından takip edecek.

Temsilciler Meclisi duruşmasında bu güvence hakkında soru sorulan Wray şunları söyledi: "Çin yıllar boyunca pek çok şeyin sözünü verdi, bu yüzden sanırım bunu gördüğümde buna inanacağım."

Duruşmanın odak noktası ABD seçimleri değil, Çinli bilgisayar korsanlarının ABD'deki limanlar, enerji santralleri ve diğer önemli altyapılardaki bilgisayar ağlarına nasıl girdikleri iddiasıydı.

“Gerçek şu ki Çinli siber aktörler teknolojimizdeki çok temel kusurlardan yararlandı. ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı'nın başında bulunan Jen Easterly, milletvekillerine "Onların işini kolaylaştırdık" dedi.

“Maalesef kritik altyapımızın temelini oluşturan teknoloji, onlarca yıldır yazılım geliştiricilerinin kusurlu teknolojiden sorumlu tutulmaması nedeniyle doğası gereği güvensiz. Bu durum, güvenlik yerine özelliklerin ve pazara sunma hızının ön planda tutulduğu teşviklere yol açarak ülkemizi siber saldırılara karşı savunmasız hale getirdi. Bunun sona ermesi gerekiyor” dedi Easterly.

FBI ve Adalet Bakanlığı daha önce Çin hükümeti ve bilgisayar korsanlarının kötü niyetli kampanyalarını önlemeye odaklandıklarını vurgulamıştı.

CNN , son aylarda federal kolluk kuvvetlerinin, Adalet Bakanlığı'nın ABD'deki hassas ABD kritiklerini hedef alan Çin hackleme kampanyasının merkezinde yer alan yüzlerce cihazdan kötü amaçlı kodları kaldırmasına veya başka şekilde korumasına izin vermek için bir mahkeme emri kullandığını bildirdi . altyapı. Bununla birlikte, bilgisayar korsanlarının ABD altyapısına derinlemesine yerleşmiş olduğuna inanılıyor.

CNN, Adalet Bakanlığı ve FBI'ın bu hareketinin, ABD'li yetkililerin Çin'in Tayvan'ı işgal etmesi durumunda herhangi bir ABD askeri müdahalesini engelleyebileceğinden korktuğu Çin'in ısrarlı bilgisayar korsanlığı çabalarının etkisini köreltmeye yönelik daha geniş, hükümet çapında bir girişimin parçası olduğunu söyledi. bildirdi. Bilgisayar korsanlarının, limanlar ve ulaşım ağları gibi hassas kritik altyapılara daha fazla girmek için bazı cihazlara erişimi kullandığına inanılıyor.

ABD'li yetkililerin karşı karşıya olduğu sorunun bir kısmı da salt rakam oyunu. Wray Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Çin'in siber ajanlarının sayısının tüm FBI ajanlarından en az 50'ye 1 oranında üstün olduğuna inandığını yineledi.

Ulusal Güvenlik Teşkilatı başkanı General Paul Nakasone de milletvekillerine, bilgisayar korsanlarını ABD'nin kritik ağlarından atmanın devam eden bir endişe olduğunu söyledi.

Nakasone, "İleriye doğru devam edecek bir uyanıklığa ihtiyacımız var" dedi. “Bu karşı karşıya kalacağımız dönemsel bir tehdit değil. Bu kalıcıdır.”

Wray Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Çin'in çabalarının teknolojinin ötesine uzandığını belirterek, "vatandaşlarımızı ve bölge sakinlerimizi susturmak, zorlamak ve tehdit etmek için Amerika'nın dört bir yanına sınırlarımıza ulaşarak özgürlüklerimizi hedef alıyorlar" uyarısında bulundu.

Ekleme Tarihi: 1 Şub 2024 01:00