Dünya Güncelleme Tarihi: 31 Eki 2016 00:02

FBI, New York'ta Gülen bağlantılı Masal Kafe'yi bastı

ABD Federal Soruşturma Bürosu ajanları Cuma sabahı New York'un Brooklyn bölgesindeki Gülen bağlantılı Masal Kafe'yi bastı.

FBI, New York'ta Gülen bağlantılı  Masal Kafe'yi bastı
Elde edilen bilgiye göre 20'ye yakın FBI ajanı Cafe'de bir arama gerçekleştirdi ve bilgisayarlara el koydu. Aynı sıralarda kafenin sahibi olan Selahattin Karakuş'un da evini basan ajanlar burada da bir arama gerçekleştirdi. Telefonla ulaştığımız Karakuş baskını doğrularken, "bana bu konu hakkında kimseye konuşmayın dediler. Diyebileceğim bundan ibaret" dedi.

"İYİ KABUL GÖRÜR"

Sabah'a konuşan New York'lu iki Türk ise Karakuş'un Gülen'in ABD yapılanmasıyla yakından iniltili olduğunu öne sürdü. Öyle ki mekanın adını Fethullah Gülen bizzat koymuş. Konunun hassasiyeti nedeniyle isminin gizli kalmasını isteyen bir vatandaş, "Pennsylvania'ya her gittiğinde iyi kabul görür. Bu mekan Gülenciler için de popüler. Özellikle havalimana yakın diye tercih ediliyordu" dedi.

GÜLEN HAREKETİNİ DESTEKLEDİĞİNİ BELİRTMİŞTİ

Daha önce Amerikalı haber sitesi Buzzfeed, Gülen'in ABD siyasetine akıttığı paralarla ilgili olarak yaptığı bir haberde kafenin sahibi Karakuş'tan da bahsetmişti. Karakuş Buzzfeed'e verdiği mülakatta Gülen hareketini desteklediğini belirtmiş ve FETÖ'nün ABD'deki önemli örgütlenmelerinden biri olan Türk Kültür Merkezi'nin (TCC) etkinliklerine sık sık katıldığını söylemişti.

FBI'DAN GÖRÜŞ ALINAMADI

Brooklyn'de yaşayan bazı vatandaşlar da FBI baskının yakınlardaki büyük çaplı kimi para hareketleri nedeniyle kaynaklandığını ileri sürdü. Pazar günü olduğu için FBI'ın New York ofisinden görüş alınamadı.

Fakat kimi sinyaller FBI'ın Gülen bağlantılı iş adamlarına yönelik daha geniş çaplı bir kovuşturma içine girdiklerini gösteriyor. Üst düzey bir Türk yetkili FBI'ın kara para aklama suçlamalarından Gülen bağlantılı pek çok iş adamıyla ilgili bir süreç götürdüğünü söyledi. Başka bir diplomat ise FBI'ın Chicago'da bazı iş adamlarıyla bu çerçevede görüşmeler yaptığını belirtti.

Ekleme Tarihi: 31 Eki 2016 00:02