Ekonomi Güncelleme Tarihi: 14 Ara 2016 22:05

FED faiz kararı dolar ne oldu son durum

FED faiz kararını verdi. FED faiz arttırımı yaptı mı sorusunun yanıtı belli oldu. FED faiz kararı sonrası dolar kuru son durum ve piyasaların FED faiz kararına tepkisine dair detaylar haberimizde.

FED faiz kararı dolar ne oldu son durum

Fed kararı sonrası dolar fiyatları nasıl olacak? Piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yılın son toplantısından çıkacak kritik faiz kararını bekliyor.

FED faiz kararı öncesi dolar 3,48, euro 3,71 civarında seyrediyordu. 

FED FAİZ KARARI ANKET SONUÇLARI NE DİYOR?

Fed'in faizi çeyrek puan artırması bekleniyor. Bu yıl hiç faiz artışına gitmeyen Fed, böylece geçen yıl aralıktan bu yani ilk kez faize dokunmuş olacak.

Analistler, piyasalarda Fed'in faizleri 25 baz puan artıracağının fiyatlandığını belirterek, 2017'de Fed'in faiz artırım planına ilişkin yönlendirme bekleyen piyasaların toplantı öncesi "bekle-gör" moduna geçtiğini kaydetti. Trump'ın uygulaması beklenen mali politikaların enflasyon ve ekonomiye etkisine ilişkin fikir vermesi açısından, karar metninde yer alacak projeksiyonların kritik nitelikte olduğunu vurgulayan analistler, Fed üyelerinin varsayımlarını değiştirmek için biraz daha beklemeyi tercih edebileceklerini kaydetti.

FED'İN SİNYALİ DOLARIN KADERİNİ BELİRLEYECEK

Piyasalar ABD'de faizlerin bu toplantıda 25 baz puan, gelecek yıl ise iki defa artırılacağını fiyatlıyor. Fed'in bu beklentilerden hızlı davranacağının sinyalini vermesi doların değer kazanmasına yol açabilir. Fed'in beklentilere paralel hareket etmesi TL'ye dolar karşısında değer kazandırabilir.

Fed'in daha kuvvetli bir ekonomiye ya da daha hızlı ve fazla bir faiz artırımına işaret etmesinin piyasayı olumsuz etkilemesi bekleniyor. 

Ekleme Tarihi: 14 Ara 2016 22:05