Güncel Güncelleme Tarihi: 14 Ara 2016 19:49

FETÖ milyonları işte böyle kandırmış!

15 Temmuz gecesi İstanbul Acıbadem Mahalle Muhtarı Mete Sertbaşı şehit eden hain Mehmet Karabekir'in ailesi, çocuklarının nasıl kandırıldığını anlattı.

FETÖ milyonları işte böyle kandırmış!

İşte ailesinin cenazesini reddettiği Yüzbaşı Karabekir'in cemaatle ilişkisi..

FETÖ/PDY’nin gerçekleştirmiş olduğu 15 Temmuz darbe girişimi sırasında sivillere ateş açarak İstanbul Acıbadem Mahallesi Muhtarını şehit eden Yüzbaşı Mehmet Karabekir’in eşi Ayşe Karabekir’in Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün gerçekleştirmiş olduğu 15 Temmuz darbe girişimi sırasında sivillere ateş açarak İstanbul Acıbadem Mahallesi

Askerlerle birlikte İstanbul'daki Türk Telekom binasını işgal etmek isteyen ve bir muhtarı şehit eden darbeci Yüzbaşı Mehmet Karabekir, özel Harekat polisleri tarafından öldürülmüştü.

Muhtarını şehit eden Yüzbaşı Mehmet Karabekir’in eşi Ayşe Karabekir’in Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı.

EVDEN ASKERİ BELGELER ÇIKTI

Cuntacı Yüzbaşı Karabekir’in kayınpederinin evinde yapılan aramalarda ise haritalar ve askeri belgeler ele geçirildiği ortaya çıktı. Evde çıkan belgelerin Darbeci Yüzbaşı’ya ait olduğu öğrenilirken, Genelkurmay evde çıkan haritalar ve belgelerle ilgili Trabzon 4. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli bir askeri yetkilendirdi.

CEMAATLE DERSHANEDE TANIŞMIŞ

Evden çıkan belgelerin incelemesinin ardından “Tüm evraklar resmi nitelikte olup, askeri mahalden çıkarılmasının ve özel şahıslarda bulundurulmasının yasak olduğu” kaydedildi. Ayşe Karabekir ise mahkemede verdiği ifadede, FETÖ/PDY terör örgütü ile bağlantısının olmadığını savunurken, cemaat ile Zafer Fen Dershanesi'nde tanıştığını söyledi. İstihbarat birimlerin yapmış olduğu çalışmalarda ise; Ayşe Karabekir'in cemaat içerisinde Cuntacı Yüzbaşı ile evlendirildiği ortaya çıktı.

DARBECİ KARDEŞİNİ İSTEMEDİ

Darbeci Yüzbaşı'nın ağabeyi M.K. tanık olarak vermiş olduğu ifadede, kardeşinin FETÖ/PDY terör örgütü ile lise yıllarında tanıştığını söyledi. İfadesinde M.K., “Ailecek kardeşimizin subay olmasına karşı geliyorduk. Bizi dinlemeyerek askeri okula kaydını yaptırdı. 2009 yılında da Ayşe ile evlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sürekli eleştirerek AK Parti'ye oy verilmemesi yönünde bizleri baskı altına almaya çalışıyordu” ifadelerini kullandı. İfadesinin sonunda M.K., kardeşinin cenazesini istemediğini belirtti.

Ekleme Tarihi: 14 Ara 2016 19:49