Ekonomi Güncelleme Tarihi: 19 Ağu 2016 11:05

FETÖ'nün para kaynağı işadamlarına operasyon

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon gerçekleştirdi. Ünlü iş adamı Mustafa Çıkrıkçıoğlu da gözaltında.

FETÖ'nün para kaynağı işadamlarına operasyon
15 Temmuz Darbe girişiminin ardından Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/ PDY) soruşturmasının iş dünyası ayağında yeni bir gelişme yaşandı. TUSKON'a ikinci dalga operasyon yapıldı. Savcılık 18 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı. Operasyon kapsamında şüpheli sayısı 205'e çıktı.

ÜNLÜ İŞ ADAMI GÖZALTINDA

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah erken saatlerde belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan isimlerden biri de ünlü iş adamı Mustafa Çıkrıkçıoğlu.

Mustafa Çıkrıkçıoğlu, aynı zamanda Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili. Çelik İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak da görev yapan Çıkrıkçıoğlu'nun sahibi olduğu şirket, sektörün önde gelen firmalarından biri.

Şüpheliler"terör örgütüne üye olmak" ve"terör örgütüne finansal destek sağlamak"ile suçlanıyor.

ARALARINDA KADINLAR DA VAR

Eş zamanlı operasyon kapsamında gözaltına alınan aralarında kadınların da olduğu şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

Burada sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Ekleme Tarihi: 19 Ağu 2016 11:05