Güncel Güncelleme Tarihi: 31 Eki 2016 21:39

FETÖ'nün peruklu amirali İrfan Arabacı tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturmasında eski Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Plan ve Teşkilat Daire Başkanlığında görevli Tuğamiral Arabacı tutuklandı.

FETÖ'nün peruklu amirali İrfan Arabacı tutuklandı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine ilişkin soruşturması kapsamında İzmir'de yakalanan eski Tuğamiral İrfan Arabacı ile kapatılan Turgut Özal Üniversitesinin eski mütevelli heyet başkanı Yünüs Uyanık çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

7 KİŞİ ADLİYEYE GETİRİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan, aralarında eski Tuğamiral Arabacı'nın da bulunduğu 7 kişi, emniyetteki işlemlerin ardından Ankara Adliyesine getirildi.

5 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade veren şüphelilerden eski Tuğamiral İrfan Arabacı ile kapatılan Turgut Özal Üniversitesinin mütevelli heyet başkanı Yünüs Uyanık, tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi, 5 şüpheli ise serbest bırakıldı.

ARABACI İLE UYANIK TUTUKLANDI

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince sorgulanan şüpheliler Arabacı ile Uyanık, tutuklanarak cezaevine götürüldü.

Darbe girişiminden önce Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Plan ve Teşkilat Daire Başkanlığında görevli olan Arabacı, sonraki süreçte Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ihraç edilmişti.

Ekleme Tarihi: 31 Eki 2016 21:39