Eğitim Güncelleme Tarihi: 2 Eyl 2016 09:19

FETÖ okulu diplomaları iptal, 158 yurt dışı öğrencisinin ilişikleri de kesildi

674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yurt dışındaki FETÖ okullarının diplomaları iptal edilirken, yurt dışında eğitim gören 158 kişinin öğrenciliği de iptal edildi.

FETÖ okulu diplomaları iptal, 158 yurt dışı öğrencisinin ilişikleri de kesildi
Olağanüstü Hal kapsamında çıkarılan yeni kararname ile çok sayıda kamu kuruluşu ve bakanlıklardan ihraçlar yer aldı. Kamu ile ilişkisi kesilenler arasında 24 merkez valisi de yer alıyor.KHK ile hakimlik ve savcılık mesleğinden kendi istekleriyle emekli olan veya tekrar mesleğe dönmek isteyenler 2 ay içerisinde başvuruda bulunması halinde mesleğe kabul edilecek.

Teröre destek olan belediyelerin taşınır mallarına el konulacak. Kararnamelerle yurt dışındaki FETÖ okullarının diplomaları iptal edilirken, yurtdışında eğitim gören 158 kişinin öğrenciliği iptal edildi. Aranan FETÖ zanlılarının eşlerinin de pasaportları iptal edildi.

YURTDIŞINDAKİ FETÖ OKULLARININ DİPLOMALARI İPTAL

Değiştirilen kanunla, yurt dışındaki FETÖ okullarının denklikleri iptal edildi.

YURTDIŞINDA ÖĞRENİM GÖREN 158 KİŞİNİN ÖĞRENCİLİKLE İLİŞİĞİ KESİLDİ

673 sayılı KHK ile yurt dışında öğrenim gören öğrencilerden, milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ/PDY terör örgütüne aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olan 158 kişinin öğrencilikle ilişiklerinin kesildiği belirtildi.

İşte o 158 öğrencinin listesi:














 

Ekleme Tarihi: 2 Eyl 2016 09:19